You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mijn eigen slinger = jouw eigen slinger knutselen of tekenen

Mijn eigen slinger = jouw eigen slinger knutselen of tekenen

Binnenkort een feestje? Daar horen natuurlijk slingers bij!
Eind februari is mijn oudste zoon jarig en eind april is de jongste jarig. We vieren hun verjaardag hier altijd thuis en dan verzin ik leuke spelletjes binnen een thema die ze zelf kiezen.

Dit jaar wil mijn oudste een feestje met als thema “Minecraft” en de jongste wil een dinofeestje. Het meeste werk gaat voor mij zitten in het maken van een piñata en een taart. De jongens zijn ook zelf druk bezig voor hun verjaardag, want ze knutselen zelf hun uitnodigingen en simpele spelletjes van bijvoorbeeld papier-maché.

Dit jaar zijn ze aan de slag met een nieuwe activiteit. Ze knutselen en tekenen hun eigen verjaardagsslinger.
Bij http://www.mijneigenslinger.nl/ kan je een slinger kopen met transparante insteekvakken. Mijn jongens krijgen van mij een blanco papier in de vorm van een vlag die ze dan zelf mogen versieren.
Dat is erg leuk om te doen!

Bekijk hieronder in mijn filmpje hoe dat eruit ziet.

Wat is “Mijn eigen slinger”?

De slinger heeft een wit lint met doorzichtige insteekvakken. Het wordt geleverd in een transparant opbergtasje met een blauw randje. De vulling van de slinger maak je zelf.
Mijn eigen slinger is er in twee soorten. De korte versie telt 12 transparante insteekhoezen in vlagvorm en de lange 24  stuks.

Waar koop je “Mijn eigen slinger”?

De slinger is te koop bij http://www.mijneigenslinger.nl/.

Wil je mijn voorbeelden gebruiken die je ook in het filmpje ziet? Dat kan!

Print de Minecraft slinger: Minecraft creeper
Print de dino slinger: Dino 1

Mijn mening

Ik vond het erg leuk om samen met mijn jongens leuke slingers te tekenen en te knutselen voor hun verjaardag.
Ze waren erg enthousiast en ze zien hun werk al echt voor zich zoals het straks de kamer versiert.
Dit lijkt me ook leuk voor een tekenles op school. Je geeft de les dan gelijk een actuele betekenis. Kinderen weten dat hun werk straks ook echt in de klas komt te hangen voor bijvoorbeeld een schoolfeest.

De slinger is erg handig om te gebruiken. In 2 vakken zitten kartonnen voorbeelden. Die heb ik gebruikt om op wit of gekleurd papier over te trekken. Mijn jongens konden het dan zelf uitknippen en versieren. Je kan de slingers ook dubbelzijdig versieren omdat beide kanten doorzichtig zijn. Het lijkt me erg handig om aan de ene kant al het werk van mijn oudste te doen en aan de andere kant het werk van de jongste. Dan heb ik de slinger al klaar voor hun verjaardag en is het gewoon een kwestie van welke kant ik zichtbaar laat zijn.

Om je kinderen te leren zuinig met papier om te gaan kan je ook de twee resten (als je de slinger uit A4 knipt) aan elkaar plakken en dat past dan ook goed in de slinger. Ik vond dit wel een waardevolle les voor mijn jongens. Ze stonden echt even stil bij hoe we papier maken en hoeveel waarde de natuur heeft voor ons en dat we daar allemaal wel iets mee kunnen doen.

Leave a reply