You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

TinyHands What’s my pair 3

TinyHands What’s my pair 3

Wat leert je kind van deze app:

 • Logisch denken
 • Tellen en cijfers

Doelgroep: 3 -6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

 • Mooie app en lekker vrolijk.
 • App is duidelijk en overzichtelijk.
 • 12 opdrachten die in 1 sessie af te maken zijn.
 • 4 levels: 3 opdrachten per level.
 • Opdrachten duren niet lang.
 • Leuke beloning na iedere opdracht.
 • Na alle 12 opdrachten begint spel weer opnieuw.

Min:

 • Niks

De app

De app biedt 12 oefeningen. Per oefening ziet je kind 12 plaatjes in beeld en 1 plaatje als opdracht. Het is de bedoeling dat je kind twee plaatjes “matchen” door goed te kijken en na te denken.

TinyHands-whats-my-pair-3 TinyHands-whats-my-pair-2

De oefeningen:

 • Dieren: Zoek de juiste dieren bij de staarten.
 • Combinaties: Vormen en kleuren.
 • Logisch denken: Zoek de objecten bij hun kleuren.
 • Beroepen: Zoek de beroepen bij de hoofddeksels.
 • Voorwerpen: Wat hoort bij elkaar?
 • Geometrische vormen: Vormen, grootte en kleuren.
 • Bloemen: Tellen en cijfers.
 • Feest: Tellen en cijfers
 • Associatie: Wat hoort bij elkaar?
 • Koekjes: Tellen en cijfers.
 • Etenswaren: Waar wordt ….. van gemaakt?
 • Feest: Voorwerpen, kleuren en vormen.

TinyHands-whats-my-pair-4

De app bevat geet taal en is dus door alle kinderen over de wereld te spelen.

Mijn mening

Het spel is heel duidelijk en overzichtelijk.
Je kind kan in 1 keer alle 12 spelletjes achter elkaar spelen. Het spel is ook zo gemaakt dat het je kind uitdaagt om gericht bezig te zijn met de taak (alle 12 opdrachten volbrengen).

TinyHands-whats-my-pair-2 TinyHands-whats-my-pair-1TinyHands-whats-my-pair-3
Alle 12 opdrachten zijn overzichtelijk afgebeeld. De levels staan erbij.
Zodra je kind een opdracht heeft gedaan verdwijnt het plaatje en krijgt je kind een stukje van een puzzel te zien. Dit geeft je kind een goed overzicht van wat het al gedaan heeft en wat er nog moet gebeuren. Dit stimuleert je kind ook om het af te willen maken.

Mijn zoontje van (bijna) 5 jaar ging met de app aan de slag en ik vroeg hem waar hij mee wilde beginnen. Het leuke was dat hij me vertelde dat hij natuurlijk met stap 1 ging beginnen. De levels betekenen “stappen” voor hem. Inderdaad hij begon met level 1 bovenaan en werkte van boven naar beneden. Toen hij klaar was met de levels 1 begon hij aan level 2 bovenaan. Leuk om te zien hoe hij zijn eigen strategieën heeft ontwikkeld en erg overzichtelijk en planmatig te werk gaat. Deze app sluit prima aan bij zijn behoefte aan duidelijkheid.

TinyHands-whats-my-pair-1 TinyHands-whats-my-pair-3

De opdrachten zijn leuk en duren niet zo lang. Ze houden de aandacht van jonge kinderen prima vast en het wordt niet saai. Na 7 antwoorden wordt een kind beloond met een leuk figuurtje die aan zijn ballonnen omhoog vliegt. Snel prikt mijn zoontjes de ballonnen door en valt het figuurtje weer langzaam naar beneden. Hij kijkt hier echt naar uit en het verveelt niet.

Als je kind alle opdrachten heeft gedaan wordt het beloond met de volledige puzzel. Mijn zoontje had hier echt zin in. Hij wilde zien wat er zou gebeuren en hij werd niet teleurgesteld. Op een blije en vrolijke wijze wordt je kind met het volledige plaatje beloond. Lekker simpel, maar zeer doeltreffend.

Zodra je kind (of een ander kind) weer naar de opdrachten gaat zijn ze weer allemaal speelbaar en begint je kind (of een ander kind) weer opnieuw. Dit gebeurt alleen wanneer alle opdrachten af zijn. Als je kind tussentijds stopt wordt de vordering onthouden totdat alles is gedaan. Dit vind ik dus erg handig wanneer je meerdere jonge kinderen hebt of wanneer deze app in de klas wordt gebruikt. Een kind kan dan 15 tot 20 minuten met de app aan de slag gaan. Als het kind alles heeft gedaan geeft het de app door aan de volgende en die kan weer gelijk van voor af aan beginnen zonder ook maar iets te moeten resetten. Heel handig!

Wat ik ook erg goed vind aan de app is het feit dat wanneer je kind de juiste plaatjes met elkaar combineert je kind een bevestiging krijgt in de vorm van een plaatje waarin de volledige combinatie van de 2 bij elkaar gekozen antwoorden te zien is. Dat geeft je kind dus een duidelijk beeld van het geheel.

Leave a reply