You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

3D printerpen –  MyRiwell & 3D-Tech doodler printer pen

3D printerpen – MyRiwell & 3D-Tech doodler printer pen

Ik ben deze week aan de slag gegaan met een 3D printerpen van de website www.printerpen.nl
Hiermee maak je bijzondere creaties. Je kan er driedimensionale dingen mee tekenen.

Wat is een 3D printerpen?

Het gaat om een pen waarbij je een stekker in het stopcontact steekt om te pen op te warmen.
In de pen stop je een filament. Je hebt PLA of ABS filamenten. Ik werk nu met PLA filamenten. Dat is plastic wat gemaakt wordt uit natuurlijke stoffen zoals suiker en mais.
Tijdens het tekenen met de pen komt dit er als vloeibaar plastic uit. Dit koelt redelijk snel af en maakt het dus mogelijk om ook in de lucht te tekenen.
Je kan al heel simpel beginnen door met behulp van een platte tekening een ruimtelijke figuur te maken (zie de bril in het filmpje hierboven).

Werken met de printerpen is heel erg leuk en stimuleert de creativiteit, maar het is ook heel leerzaam.

  • Kinderen ontwikkelen hun ruimtelijk inzicht.
  • Kinderen leren een ruimtelijk figuur te maken van een plat object (werktekening).
  • Kinderen leren een werktekening te maken en vervolgens in 3D uit te werken.
  • Kinderen denken na over nieuwe mogelijkheden.
  • Kinderen worden uitgedaagd om bezig te gaan met techniek.

Mijn mening

Ik vond het erg leuk en ook spannend om te werken met de 3D printerpen. Ik was eerst een beetje bang om ermee aan de slag te gaan. Ik was bang voor allerlei mogelijke technische mankementjes enz.
Maar dat was helemaal niet het geval! Het werken met de pen was enorm simpel! Je steekt de stekker in het stopcontact, kiest de juiste temperatuur en voert een filament vanaf de rol in de pen en zet de pen aan en dan kan je gelijk beginnen met tekenen. Het is echt goed te doen voor kinderen. Wel moeten kinderen zich ervan bewust zijn dat de punt heel heet is en dat ze dat absoluut niet mogen aanraken.

Je kan al heel snel en makkelijk leuke dingen maken. Je bent in feite aan het overtrekken en daarna maak je de onderdelen heel simpel aan elkaar vast en dan heb je al iets gemaakt. In het filmpje zie je dat ik een bril heb gemaakt. De bril kan ook gewoon gedragen worden. Leuk voor tijdens een verkleedfeestje!
Dit is lijkt me echt een tool voor de toekomst. Ik kan me al helemaal voorstellen dat onze kinderen later hun eigen voorwerpen even snel zullen maken met een printer of printerpen.

Waar is de 3D printerpen te koop?

Mijn 3D printerpen komt van de webshop www.printerpen.nl .
Naast de printerpen kan je hier ook filamenten kopen. Hiermee kan je dus je werkjes maken. Je kan de filamenten in verschillende kleuren kopen. Met deze printerpen kan je zowel werken met PLA als ABS filamenten, maar mijn voorkeur ging uit naar PLA, omdat het mij gezonder leek dan ABS.
Je kan hier ook Glow-in-the-dark filamenten kopen!
Daarnaast kan je er losse penpunten en reiniging filamenten kopen om je pen goed schoon te houden.

 

Leave a reply