You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Leuk oefenmateriaal om te leren lezen en schrijven bij de Albert Heijn

Leuk oefenmateriaal om te leren lezen en schrijven bij de Albert Heijn

Van de week ging ik naar Albert Heijn en daar zag ik heel leuk oefenmateriaal voor kinderen om te oefenen met lezen en schrijven.
Er lag best veel materiaal en na heel lang nadenken (ik had ze het liefst allemaal gekocht!) heb ik de vier leukste uitgekozen.

Mijn zoontje zit in groep 2/3 en hij komt vaak thuis met de vraag of ik hem wil helpen met het schrijven van een letter. Hij zit in groep 2 en kijkt vaak mee met groep 3 en dan wil hij thuis dezelfde letters oefenen als hij op school heeft gezien. Daar heb ik dan nu heel leuk materiaal bij gekocht. Het gaat om oefenmateriaal van Rompompom en Maan roos vis, dat is dezelfde methode en schrijfwijze als de kinderen op school krijgen. Dus wat dat betreft sluit dat goed op elkaar aan.

Ik heb twee sets schrijfkaarten gekocht. De één is bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Dat is helemaal geweldig voor mijn jongste zoon. Het gaat om kaarten die te gebruiken zijn met een uitwasbare stift. De kaarten zijn keer op keer te gebruiken. Het gaat bij deze kaarten vooral om het oefenen van het schrijven van lijnen. Het wordt op een leuke wijze aangeboden met speelse tekenopdrachten. Mijn zoontje houdt enorm van tekenen dus deze kaarten zullen zeker aanslaan!

Leuk-oefenmateriaal-om-te-leren-lezen-en-schrijven-1

Toch komen alle letters aan bod. Het gaat hier om de letters zoals kinderen ze in het begin schrijven. Niet de letters in het methodisch schrijfschriftje.

Leuk-oefenmateriaal-om-te-leren-lezen-en-schrijven-2

Naast de aangeboden letter staat een plaatje van een woord met de letter. Dat helpt natuurlijk heel goed bij het oefenen met lezen. “De a van appel, b van bal”, enz.

Ik heb ook gelijk een set gekocht voor kinderen van 6-8 jaar. Naast de kaarten met leuke tekenopdrachten komen de letters, dubbelletters “aa, ui, ie”, enz. en ook nog een paar woorden aan bod.

Leuk-oefenmateriaal-om-te-leren-lezen-en-schrijven-3

Omdat mijn jongste zoontje het erg leuk vindt om ook zelf uit boekjes te lezen heb ik een letter boek voor hem gekocht. In het boek komen zowel de leesletters als de schrijfletters aan bod. Daarnaast leest je kind een aantal woorden van de letter en daarna ziet het plaatjes van woorden die bij de letter horen. Hier en daar leest je kind ook een zinnetje in een praatwolk. Heel leuk!

Leuk-oefenmateriaal-om-te-leren-lezen-en-schrijven-4

En dan nog een oefenboekje met leuke opdrachten, puzzels, spelletjes en moppen.

Leuk-oefenmateriaal-om-te-leren-lezen-en-schrijven-5

Tip van @AletteLanting via Twitter : deze materialen zijn ook via de webshop zwijsen.nl te bestellen.

 

Leave a reply