You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

Doelgroep: 10 – 12 jaar

Titel: Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren
Schrijver: Tom Llewellyn
Uitgeverij: van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks

Het verhaal

Het verhaal gaat over Josh en zijn familie. Ze hebben geluk. Zijn ouders kunnen een huis kopen voor een hele mooie prijs. Normaal gesproken vind je geen huizen voor zo’n prijs. Tot nu toe woonden ze in een flatje met twee slaapkamers. Een voor de ouders en één kamer voor zijn broertje Aaron en opa. Josh zelf sliep in de woonkamer. Nu kunnen ze in een groot huis gaan wonen. Dat is wel heel bijzonder. De makelaar wilde zeer graag van het huis af en hoe langer ze in het huis waren om te bezichtigen hoe meer de makelaar van de prijs af haalde. Josh snapte wel waarom het zo goedkoop was. Het huis was schuin. Niet een beetje schuin, maar behoorlijk schuin! En er stond van alles gekrabbeld op de muren. Toch kochten papa en mama het huis.

Al snel ontdekten ze dat het huis bewoond was. Op zolder woonde een rattenfamilie. Dit waren geen doodnormale ratten, nee deze ratten konden praten. En nu zaten ze met een groot probleem, want de ratten wilden niet samen met Josh en zijn familie in één huis wonen. Sterker nog! De ratten woonden er het eerst!

Hoe zal dat gaan uitpakken?

Mijn mening

Het boek is erg leuk. Het verhaal begint al heel bijzonder. De familie is een huis aan het bezichtigen en het huis is behoorlijk vreemd. Het is schuin en er staan rare krabbels op de muren, maar de prijs maakt het nog spannender. Waarom is het huis spotgoedkoop? De makelaar wordt met de minuut meer nerveus en de prijs vliegt er dan ook vanaf. Zouden er enge dingen zijn in het huis?
Dat blijkt niet het geval te zijn. Er is geen sprake van enge dingen, maar wel van vreemde dingen. De pratende ratten alleen al wijst dus op een verhaal vol met fantasie.

Tijdens het lezen krijg je als lezer best veel vragen in je hoofd? Wat zou er aan de hand zijn met de oude buurman? Hoe komen de begravenisondernemers aan zoveel voorkennis? Zo zijn er nog meer vragen in me opgekomen. Aan het einde van het verhaal heb ik niet alle antwoorden gekregen op mijn vragen. Waarschijnlijk is dit dus deel 1 van een serie en worden mijn vragen beantwoord in deel 2. Maar dat weet ik niet zeker.

Het verhaal gaat dus over een verhuizing. Een familie maakt een nieuwe start in een gek huis, maar ze hebben wel meer ruimte en wonen in een mooiere wijk. Het gaat om een leuke en hechte familie. Zelfs opa woont bij nog bij hen in huis. Josh en zijn broertje Aaron zijn heel leuk en lief voor elkaar en ze maken samen vreemde avonturen mee. Welke uitvindingen en ontdekkingen zijn er te vinden in hun huis?

Leave a reply