You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Op weg – samenleesboek – Geronimo Stilton AVI boeken

Op weg – samenleesboek – Geronimo Stilton AVI boeken

Doelgroep: Kinderen die net leren lezen en die oefenen op AVI START niveau (beginnende lezers)
Titel: Op weg – samenleesboek – Geronimo Stilton AVI boeken
Tekst: Geronimo Stilton (De morele rechten van de auteur zijn gewaarborgd)
Bewerking: Juliëtte Rosenkamp
Illustrator: Archief Piemme, Italië
Uitgeverij: De wakkere Muis
ISBN: 9789085925279 

Wat leert je kind:

 • Leren lezen op AVI START niveau
 • Woordenschatontwikkeling
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is een AVI oefenboek in de wereld van Geronimo Stilton. Het boek hoort bij de nieuwe AVI serie van Geronimo Stilton.
Deze nieuwe AVI START- oefenboeken zijn speciaal gemaakt voor kinderen die net leren lezen. De beginnende lezer begint met het spellen (hakken en plakken/zoemend lezen) van de woordjes op de linkerpagina’s. Daarna lees jij de rechterpagina’s voor, behalve de woordjes die het kind net geleerd heeft want die leest het kind zelf voor. Deze woorden zijn dan ook rood gedrukt in de tekst.
De zinnen zijn kort.
De tekst heeft geen hoofdletters en past daarom ook precies bij hoe kinderen leren lezen in groep 3. Pas in groep 4 leren de kinderen de hoofdletters.
Het boek heeft een prima indeling om samen te oefenen met lezen. Op de linkerbladzijde staat steeds één of twee woorden. Deze woorden worden zelfs met de klanken weergegeven, waarbij ook de dubbelklanken (aa, ee, ie, enz.) zijn meegenomen. Dit past perfect bij wat kinderen ook op school leren! Onderaan staat de zin van het woord (of de woorden) in het rood gedrukt. Op de rechterbladzijde staat de tekst. De tekst wordt door de ouders voorgelezen, maar de woorden die het kind net heeft geleerd zijn rood gedrukt. Zo kunnen kinderen samen met hun ouders voorlezen. Het kind leest dan zelf het woord voor. Dit wekt het gevoel van trots bij kinderen, omdat ze nu samen met hun ouders kunnen voorlezen.

Dit boek biedt:

 • dezelfde woorden aan die kinderen op school leren (klankzuiver) wanneer ze net beginnen met het leren lezen.
 • lekkere grote lettertype.
 • veel regelafstand.
 • veel witregel.
 • korte zinnen voor kinderen die al meer uitdaging kunnen gebruiken.
 • meer zinnen voor kinderen die nog meer uitgedaagd kunnen worden in hun leesproces.
 • het plezier van een Geronimo Stilton avontuur.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Superleuk dat ook startende lezers op deze wijze kunnen genieten van een Geronimo Stilton boek. Ik merk dat kinderen vaak extra zin hebben in lezen als het gaat om een Geronimo Stilton boek. Het is fijn dat dit leesplezier nu ook bij deze jonge lezers ingezet kan worden.

Het boek gaat best lang mee tijdens de leesontwikkeling van je kind. Kinderen die net zijn begonnen met lezen oefenen eerst alleen de losse woorden (zie hieronder ben).

Zodra ze wat verder zijn en al aan het oefenen van korte zinnen toe zijn, kunnen ze nogmaals met dit boek oefenen en de rode zinnen lezen (zie hierboven ik heet ben).

Als ze al met meerdere zinnen kunnen oefenen kunnen ze weer dit boek erbij pakken en ditmaal oefenen met de zinnen op de rechterbladzijden van dit boek (zie de zinnen hieronder).

Ik vind dit boek dus echt een aanrader voor kinderen om mee te oefenen met lezen. De prijs is ook zeer geschikt om dit boek cadeau te geven aan een kind voor z’n verjaardag (kinderfeestje).

De komende tijd is dit boek extra leuk, omdat het mooi past bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee! Zo oefent je kind thuis heel mooi met hetzelfde thema als waar ze op school mee bezig zullen zijn.

recensie-exmplaar-uitgever

Dit product heb ik, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Mijn ervaring is echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

Leave a reply