You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bibliotheek der zielen – Het derde boek van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Bibliotheek der zielen – Het derde boek van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Doelgroep: Vanaf 12 jaar

Titel: Bibliotheek der zielen – Het derde boek van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Schrijver: Ransom Riggs
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Dit is deel drie van een zeer spannende serie. Ik laat je hieronder een filmpje over deel 1 zien.

Het boek gaat over Jacob. Zijn leven heeft in deel 1 een dramatische wending genomen en hij kan niet meer terug naar zijn oude leven.
Samen met de andere bijzondere kinderen zijn ze op de vlucht voor de monsters, de hulsels en schepsels.
Ze zoeken een veilige plek om te verblijven of leven en ondertussen proberen ze ook mevrouw Peregrine te redden.
Lees in deel 2 hoe het voelt om op de vlucht te zijn voor enge hulsels en schepsels in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In dit deel wordt het verhaal afgerond. Alleen Jacob, Emma en de hond Adisson zijn nog over. Samen proberen ze de rest te bevrijden. Jacob ontdekt als snel dat hij een geweldige gave heeft. Hij beschikt over zeer nuttigen gaven die het verschil kunnen uitmaken tussen leven en dood. Maar hij beschikt ook over gaven die wel zeer nuttig zijn voor anderen die een einde aan de wereld willen maken zoals die nu is. Hij kan datgene wat anderen nodig hebben om de wereld te overheersen.

Mijn mening

Een spannende en zeer bevredigende einde van deze serie. Ook dit deel vond ik niet eng. Bij deel 1 had ik dan ook 14 jaar en ouder als leeftijd aangegeven, maar bij dit deel vind ik het weer meer 11 jaar en ouder.

Bibliotheek-der-zielen-3

Ook nu weer staan de boeken vol met authentieke oude foto’s van verzamelaars. De foto’s passen heel fijn in het verhaal waardoor je het idee hebt dat ze speciaal gemaakt zijn als illustratie van het verhaal. Wel vond ik de foto’s dit keer minder “speciaal” dan bij de vorige delen. Ik weet nog dat ik in deel 1 behoorlijk onder de indruk was van de foto’s en dat ik mede daardoor ook 14+ jaar als leeftijdsindicatie aangaf bij het boek. Ook in deel 2 vond ik de foto’s heel bijzonder al waren ze niet zo eng als in deel 1. In dit deel vind ik ze wel mooi, maar ik kreeg wel heel sterk het gevoel dat de bijzondere foto’s al uit het aanbod geplukt waren voor deel 1 en 2 en dit was wat er over bleef. Toch passen ze ontzettend goed bij het verhaal en dat blijf ik superknap vinden! Wat een moeite heeft de schrijver erin gestopt om “echte” oude foto’s te vinden bij zijn verhaal en het mooi passend bij elkaar heeft weten te krijgen! Alleen al hierom vind ik deze serie een aanrader voor kinderen. Kinderen ontdekken dat boeken niet alleen maar geïllustreerd hoeven te worden met tekeningen, er zijn ook andere geweldige manieren om een boek te illustreren.

Bibliotheek-der-zielen-2Bibliotheek-der-zielen-1

Het verhaal is in een prettige stijl geschreven en het is heel fijn om te lezen. Tijdens het lezen neem je echt even de tijd om naar de foto’s te kijken, omdat ze heel mooi zijn beschreven in het verhaal. Het exacte gevoel bij de foto’s worden heel duidelijk beschreven en dat gevoel zie je ook terug in de foto’s. Normaal kijk ik maar vluchtig naar de plaatjes in een boek, maar hier nam ik wel uitgebreid mijn tijd voor. Zo nu en dan begreep ik een foto niet zo goed. Vooral bij de foto’s van landschappen vond ik het moeilijk om ze een plekje te geven in het verhaal, ondanks de beschrijving ervan.

Ook nu weer gaat het om een lekker dik boek vol spanning. Omdat deel 2 op een spannend moment is geëindigd, val je nu direct in een beladen moment. Het duurde even voordat ik goed in het verhaal kwam, want na 4 maanden merkte ik toch dat het laatste stuk niet meer vers in mijn geheugen lag. Ik raad je dan ook aan om eerst deel 1 en deel 2 te lezen, omdat dit boek niet op zichzelf alleen te lezen is. Veel van het verhaal rust op de overige delen, maar deze boeken zijn zo mooi, daar zal je vast geen spijt van krijgen.

 

 

 

Leave a reply