You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Doelgroep: Vanaf 14 jaar

Titel: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Schrijver: Ransom Riggs
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks

Het verhaal

Het boek gaat over Jacob. Als kind heeft zijn opa hem veel verhalen verteld over zijn eigen jeugd. Het waren wonderbaarlijke verhalen. Opa heeft een geweldig leven geleid vol avontuur! Hij heeft in een weeshuis gewoond met bijzondere kinderen. Kinderen die vuurballen konden maken met hun handen, konden zweven, onzichtbaar konden worden, grote keien konden optillen, enz. Toen Jacob ouder werd begon hij aan de verhalen te twijfelen. Opa bleef volhouden dat ze echt allemaal waargebeurd zijn en hij bewees het door Jacob de foto’s van de kinderen te laten zien. Het waren allemaal vreemde foto’s.
Maar later begon Jacob zelfs aan de foto’s te twijfelen. Ze waren wel heel slim gemaakt en hij vond ze volkomen nep eruit zien.

de-bijzondere-kinderen-van-mevrouw-peregrine

Maar dan raakt zijn opa in paniek. De monsters uit zijn verleden hebben hem gevonden! Hij kan zich niet meer verdedigen, omdat zijn eigen zoon, Jacobs vader, hem de toegang tot zijn wapens heeft ontzegd!
Niemand gelooft die oude man en Jacob gaat wel even bij hem langs om te zien of het wel gaat.
Als hij zijn opa dood aantreft en zelfs één van opa’s monsters ziet begint Jacob toch echt te twijfelen. Had opa dan toch gelijk over alles? Wie zal hem geloven?

Het boek wordt verfilmd door Tim Burton.
Hier zie je een kort filmpje ter inleiding bij het boek: Bekijk de trailer.

Hier zie je een clipje over het boek.

Mijn mening

Dit boek is deel 1 van een serie.
Voordat ik met het boek begon bladerde ik door het boek. Dat is niet iets wat ik normaal gesproken doe, maar omdat ik had gelezen dat er bijzondere foto’s in het boek waren wilde ik dat wel even zien.
Ik schrok eerst van de foto’s. Ik vond ze zelfs een beetje eng en begon te twijfelen over het boek.
Toen ik eenmaal was begonnen met lezen werden de foto’s al snel uitgelegd en vond ik ze helemaal niet eng om te zien. Ze passen zo goed in het verhaal dat ze geheel heel mooi illustreren en zelfs geloofwaardig maken. Wat knap gedaan van de schrijver!

Het verhaal is heel spannend en ook best mooi om te lezen. Zo nu en dan zijn er wel wat stukjes voorspelbaar, maar wanneer wat je verwacht toch gebeurt, zijn er zoveel andere bijkomende gebeurtenissen die het geheel weer nieuwe spanning geven.

Het verhaal gaat over gewone mensen, bijzondere mensen en de monsters. Het verhaal is niet eng, maar vooral spannend.

de-bijzondere-kinderen-van-mevrouw-peregrine-2

** Inmiddels heb ik ook deel 2 en deel 3 uitgelezen. Ik vind het echt een hele leuke serie. Een mooi en vooral bijzonder verhaal. De boeken zijn lekker dik en dat vind ik wel fijn, want dan gaat het verhaal langer mee.

 

 

Leave a reply