You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Meester Bakkebaard

Meester Bakkebaard

Doelgroep: 5 – 9 jaar
Titel: Meester Bakkebaard
Schrijver: David Vlietstra
Illustrator:
 Juliette de wit
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een boek met een mooi groot formaat. Er zijn 11 verhalen in het boek en bij elk verhaal staan leuke tekeningen. Een verhaal is verdeeld over 2 tot 4 bladzijden.
De verhalen gaan over de nieuwe meester en zijn klas. De meester heeft “gekke snorren” bij zijn oren.
Gelukkig is het een leuke meester.
Meester Bakkebaard heeft hij altijd wel bijzondere plannen en hij verzint grappige dingen. Zo komen alle kinderen thuis met bakkebaarden bij hun oren, gaan ze met de hele klas naar de groentewinkel en kopen ze mandarijnen voor de hele school, doen ze mee met een hele leuke groentewedstrijd en nog veel meer.

Mijn mening

Ik vind het boek heel erg leuk. Mijn jongens hebben heerlijk genoten van de verhalen. Ze vonden het fijn om eens te lezen over een meester. Zelf hebben ze allebei alleen nog maar juffen gehad. De kans dat ze een meester voor de klas zullen krijgen is op dit moment niet groot. Dat maakt het idee van een meester nog geweldiger voor ze.
De verhalen zijn heel leuk en ook best grappig om te lezen. Mijn jongens zouden zo bij meester Bakkebaard in de klas willen.
De kale directeur meester Bilderdal (met als bijnaam Biljartbal) duikt steeds op tijdens gekke momenten. Dat maakt het verhaal iedere keer extra vermakelijk en ook heel grappig voor kinderen.

Meester-Bakkebaard-1
Illustratie van Juliette de Wit.

Hoewel het boek uit verschillende verhalen bestaat vormt het samen toch een mooi afgerond geheel. Het laatste verhaal sluit het boek mooi af. Ik kijk uit naar nog meer avonturen van meester Bakkebaard en zijn klas.

Dit boek is leuk om in te zetten als voorleesboek. Het is lekker groot en de verhalen spreken de kinderen zeker aan.

In een aantal verhalen speelt fruit een leuke rol. Op de kaft van het boek zie je dan ook dat meester Bakkebaard met zijn klas naar de groentewinkel gaat. Een leuke wijze om fruit te promoten. Leuk om voor te lezen tijdens het eten van een appeltje, een komkommertje, enz.

Op de website van meester Bakkebaard staan nog meer leuke extra’s bij het boek. Zo kan je daar 2 leuke kleurplaten printen. Ook hier spelen groente en fruit een grote rol.
Er staan ook leuke fruit- en groenteraadsels zoals: “Het is geel en het hangt achter een auto?”. Bekijk het antwoord op de website van meester Bakkebaard. Ook is er een spelletje waarbij de meester allerlei groente en fruit moet vangen.

recensie-exmplaar-uitgever

 

 

Leave a reply