You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De drakenoppasser

De drakenoppasser

Doelgroep: 6 – 9 jaar
Titel: De drakenoppasser
Schrijver: Josh Lacey
Illustrator: Garry Parsons
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Een verhaal kan ook uit een emailconversatie bestaan
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is deel 1 van de serie van de Drakenoppasser.
Het boek heeft een mooie harde kaft en heeft 130 bladzijden. Het verhaal bestaat uit een emailconversatie. Bovenaan op de pagina staat steeds wie het emailtje heeft geschreven, aan wie het verzonden wordt, datum, onderwerp en bijlage(n).
Edward stuurt bijna alle emailtjes. Zo nu en dan krijgt hij een mailtje terug van zijn oom.

De tekst is gedrukt in een groter lettertype en maakt dat het verhaal lekker leest. Er zijn aardig wat illustraties in het boek. De meeste illustraties zijn van de draak. Dat ziet er wel lekker stoer uit!

de-drakenoppasser-1
Illustraties: © 2016 Van Holkema & Warendorf, uit De drakenoppasser van Josh Lacey.

Het verhaal gaat over Edward. Je begint gelijk middenin het verhaal met het eerste emailtje van Eddie (Edward) naar zijn oom Mart.
Eddie laat zijn oom weten dat hij nu meteen in het vliegtuig moet stappen om zijn draak op te halen. De draak heeft het konijntje van zijn zusje opgegeten en zijn moeder is er zo boos over dat ze hem naar de dierentuin wil sturen.
In het tweede emailtje laat Eddie weten dat hij toch niet gelijk naar huis hoeft, want Eddie heeft zijn moeder weten te overtuigen om de draak nog één kans te geven.
Wel vindt Eddie het jammer dat ze niet eens een briefje met tips hebben gekregen van zijn oom. Hoe moeten ze de draak nou verzorgen zonder dat ze ook maar iets van draken afweten?
Ze hebben wel op het internet gezocht, maar daar hadden ze ook helemaal niets aan. Niemand schijnt te weten hoe je voor een draak moet zorgen.
Na meerdere mailtjes heeft Eddie nog steeds geen reactie van zijn oom. De situatie wordt steeds erger. De draak misdraagt zich behoorlijk! Hij heeft de koelkast kapot gemaakt, de gordijnen in brand gestoken, poept overal in de slaapkamer van Eddie’s moeder en nog veel meer. Het is al zo erg dat zijn moeder weigert haar slaapkamer uit te komen zolang de draak nog in huis is!
Als oom Mart nou maar snel reageert. Alleen hij kan handige tips geven. Straks moet de draak nog naar de dierentuin! Wat is er toch aan de hand met oom Mart?

Mijn mening

Echt een heel leuk boek. Heel bijzonder hoe het hele verhaal uit alleen maar emailtjes bestaat. Mooi om te zien hoe goed dat geschreven is zodat het leest als een leuk verhaal.
Het boek begint met een mooie illustratie van Edward achter zijn computer. Zo ziet het er uit als hij steeds al die emailtjes typt en verstuurt naar zijn oom.

de-drakenoppasser-2
Illustraties: © 2016 Van Holkema & Warendorf, uit De drakenoppasser van Josh Lacey.

De illustraties zijn heel mooi en vooral stoer. Mijn kinderen vinden draken echt heel erg gaaf. Ik denk dat de meeste kinderen wel dol zijn op verhalen over draken.
Als je de kaft van het boek ziet, dan trekt het ook gelijk je aandacht en interesse.
Heel leuk boek om cadeau te geven aan kinderen.

Het boek is zo geschreven dat je het lekker vlot kan lezen. Ook de grotere letters maken het geheel heel prettig om te lezen. Je struikelt niet over de woorden. Heel erg fijn dus. Vooral leuk om kinderen te motiveren om meer boeken te lezen. Goed voor leesmotivatie!

Het verhaal is verdeeld in twee delen. Het begint met de eerste keer dat oom Mart de draak bij ze heeft gedropt voor hij op vakantie ging. Ongeveer in het midden eindigt het eerste stuk en gaat het verhaal verder met de tweede keer dat Eddie op de draak moet passen.

recensie-exmplaar-uitgever

3 Responses to De drakenoppasser

Leave a reply