You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

 Meester Bakkebaard op glad ijs

 Meester Bakkebaard op glad ijs

Doelgroep: 5 – 9 jaar
Titel: Meester Bakkebaard op glad ijs
Schrijver: David Vlietstra
Illustrator:
 Juliette de wit
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044831153 

Wat leert je kind:

 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is het tweede boek over meester Bakkebaard. Hier lees je meer over deel 1.
Het boek heeft een groot formaat met 11 leuke voorleesverhalen. De verhalen duren niet te lang waardoor je prima iedere dag een verhaal kan voorlezen.
De verhalen gaan steeds weer over een andere gebeurtenis in het schoolleven van meester Bakkebaard en zijn leerlingen. Wel horen ze allemaal bij elkaar omdat in sommige verhalen verwezen wordt naar een gebeurtenis uit een vorig verhaal. Het is dus handiger om de verhalen na elkaar in de juiste volgorde voor te lezen.

De thema’s van de verhalen:

 • Kerst (2 verhalen)
 • Spelen in de sneeuw
 • Schaatsen
 • Trouwen (4 verhalen)
 • Paasontbijt
 • Techniek
 • Voetballen

Mijn mening

Dit zijn leuke verhalen om voor te lezen. Wat is meester Bakkebaard toch een leuke meester! Ik zou ieder kind wel een meester Bakkebaard toewensen. Het lijkt me prachtig om als kind bij hem in de klas te zitten.
Hij en de kinderen bedenken enorm leuke activiteiten, niets is te gek.
Ik vind het ook erg fijn dat de directeur zo lief en gezellig is. In veel boeken is de directeur of directrice juist erg chagrijnig, maar dat is hier niet het geval. Zo blijven de verhalen gewoon leuk, zonder complicaties.

Illustratie van Juliette de wit © 2018 Clavis, Meester Bakkebaard op glad ijs

Hoewel de illustratie op de kaft laat zien dat het winter is gaan niet alle verhalen over de winter. Het boek begint wel rond de kerst, maar de tijd gaat best snel. Niet alle verhalen gaan over de winter en al snel kom je bij het paasontbijt in het boek en ga je met de verhalen mee naar de lente.

Het is erg fijn voor kinderen om te ontdekken dat een meester ook een mens is. Meester Bakkebaard is best overmoedig, maar in de verhalen krijgt hij gelukkig vaak hulp van de kinderen uit zijn klas wanneer hij te veel hooi op zijn vork neemt.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply