You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

 iRobot

 iRobot

Doelgroep: 10 t/m 14 jaar
Titel: iRobot
Schrijver: Clive Gifford
Uitgeverij: Condor
ISBN: 9789492899132

Wat leert je kind:

  • Over robots: verschillende soorten, hoe ze ingezet worden welke robots we aan het ontwikkelen zijn
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Je verkent de wereld van de robot met behulp van het boek en de gratis app. De app is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play voor Android.
Met behulp van (veel) foto’s en korte informatieve teksten leer je over de verschillende robots, waarvoor ze dienen, hoe we ze inzetten, laten leren en wat de toekomst zou kunnen brengen.
Één hoofdstuk bestaat steeds uit twee pagina’s.

Met de app kan je kind op een andere wijze met robots aan de slag. Door de juiste pagina in het boek te scannen met de app krijgt je kind een robot te zien op het boek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van AR (Augmented Reality). Met een druk op de knop ziet je kind de robot groeien tot zijn levensgrote vorm.

Bouw een eigen robot met de app. Je kan een robotsoort kiezen en dan de verschillende onderdelen een kleur geven en de vorm aanpassen door uit verschillende vormen te kiezen. Scan de juiste pagina met de app en zie jouw robot tevoorschijn komen. Speel met je robot door het te bewegen met de joystick.

Kies een drone in de app, scan de pagina met je app zodat je drone zichtbaar wordt en vlieg dan met je drone.

Verder kan je ook robot battles doen met het boek en de app.

Dit zie ik in het boek staan:
Dit product werkt op Apple-apparaten die iOs 9 of hoger draaien: iPhone 5s of hoger, iPad 4 of hoger, iPod touch 6th Gen. of hoger.
Dit product werkt op Android-apparaten aan de voor- en achterzijde die op Android 4.0 of hoger draaien of een ARMv7 NEON-processor hebben.
Apparaten met INTEL Atom worden niet officieel ondersteund.
Voor de battle-modus is een actieve wifi-verbinding nodig.

Mijn mening

Ik vind het pakket van boek en app een leuke wijze voor kinderen om meer te leren over robots en er ook gelijk leuk mee te spelen met behulp van de app bij het boek.
De ervaring met robots blijft dan niet alleen maar bij het lezen en foto’s kijken. De robots komen tot leven met de app. Vooral het bekijken van een levensgrote robot vond ik echt leuk. Toen ik zelf de robot aan het bekijken was met mijn telefoon moest ik er ook echt voor gaan staan en moeite doen om de robot goed in beeld te krijgen, want hij was wel heel erg groot!
Je merkt dan gelijk dat je het toch heel anders beleeft, omdat je er met je lichaam voor moet gaan werken. Door een actievere houding te nemen komt het beeld en daarbij geleerde informatie toch anders bij je binnen.

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply