You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring

Doelgroep: Vanaf 8 jaar
Titel: Juf Braaksel en de magische ring
Schrijver:  Carry Slee
Illustrator: Iris Boter
Uitgeverij: Carry Slee
ISBN: 9789048843299
ISBN E-book: 9789048843305

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Dit boek is deel 1 van een serie over juf Braaksel. Dit verhaal gaat over twee spannende avonturen. De kinderen krijgen op school een nieuwe directrice: juf Braakel. Deze juf is zo akelig, dat ze al gauw “juf Braaksel” genoemd wordt. Het lijkt alsof ze directrice is geworden om school zo akelig mogelijk te maken voor kinderen. Haar nieuwe regels: voortaan mag niemand meer een verjaardag vieren. Er worden geen verjaardagsliedjes meer gezongen en trakteren is ten strengste verboden!
Waarom is ze op een school gaan werken? Heeft ze zo’n hekel aan kinderen dat ze kinderen op deze wijze wil straffen?
Over akelige mensen gesproken: we maken kennis met de stiefvader van Lotte. Hij lijkt eerst een toffe gozer, maar dan beginnen de twijfels. Hij wil een eigen bedrijf beginnen, omdat Lottes moeder niet langer zo hard kan werken. Ze is steeds ziek van het zware werk. Hij gaat een bedrijf in de beveiliging beginnen. Eerst heeft hij een lijst nodig van dure huizen zonder een alarmsysteem. Kan Lotte hem niet daarmee helpen? Dit heeft ze toch wel voor haar overwerkte moeder over? Ze hoeft alleen maar bij huizen aan te bellen, de mensen zien weg te lokken met een smoes en dan goed rondkijken om te zien of ze een alarmsysteem hebben! Appeltje eitje toch? Wat als ze dit niet meer wil doen? Zou hij haar kunnen dwingen?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit verhaal is heel spannend. Beide problemen op zich zijn al spannend genoeg. Zowel juf Braaksel als de stiefvader van Lotte zijn hele akelige mensen die overal mee weg lijken te komen. De kinderen zijn machteloos. In het geval van juf Braaksel zijn zelfs de leraren van de school machteloos! In het begin moest ik erg aan Mathilda denken. Deze juf Braaksel is minstens net zo gemeen als de juf uit Mathilda! Het is vooral zeer sneu voor juf Evie. Juf Braak(s)el heeft een zeer misselijke streek uitgehaald ten koste van juf Evie. Hier kan ze toch niet echt mee wegkomen?!
En tijdens alle ellende lijkt dit verhaal ook wel een modern sprookje. Juf Evie heeft een speciale ring. Het is een uitvinding van haar vader. Hij heeft magische krachten in de ring geplaatst. Juf Evie probeert de ring alleen maar te gebruiken om anderen te helpen. Zou zij deze twee nare situaties kunnen wegtoveren?
Het is een verhaal waarin fantasie en dingen die echt kunnen gebeuren elkaar tegen komen en samen één geheel vormen.
Dit verhaal is zo bijzonder spannend dat het ook zeer geschikt zal zijn als voorleesboek.

Zelf kwam ik dit boek tegen op Storytel. Ik heb een Storytelabonnement en luister graag naar verhalen die aan me worden voorgelezen. Dit boek wordt op Storytel in het Nederlands aan je voorgelezen.

Leave a reply