You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het geheim van de vlogger

Het geheim van de vlogger

Doelgroep: Voor kinderen in groep 5 en groep 6
Titel: Het geheim van de vlogger
Schrijver: Wieke van Oordt
Illustrator:  ivan en ilia
Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9789025874629

Wat leert je kind:

  • Oefenen op AVI niveau E5, M6
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek hoort bij de serie Het geheim van, een spannende serie voor jongens en meisjes.
De letters zijn groter dan normaal en de zinnen zijn niet zo lang. Dat maakt het boek heel geschikt voor kinderen die niet veel lezen of juist willen oefenen met lezen maar dan met een spannend verhaal in plaats van een gewoon oefenboekje.
Leesplezier staat voorop in dit boek.
Één hoofdstuk bestaat uit 4 tot 8 bladzijden. Kinderen kunnen heel goed steeds één hoofdstuk per dag lezen. Ik raad je wel aan om dit niet voor het slapen gaan te doen, want dan is de kans groot dan een kind niet wil stoppen na één hoofdstuk (dit gebeurde steeds bij ons).

Het verhaal past heel mooi bij de beleving van kinderen. Kinderen kijken tegenwoordig vaker YouTube dan televisieprogramma’s. Het verhaal gaat over een beginnende vlogger.
Ik denk dat dit boek kinderen daarom snel zal aanspreken en dat ze dit boek graag zouden willen lezen.

Het verhaal gaat over Tibo. Hij is een beginnende vlogger. Hij wil een beroemde vlogger worden en onder andere gratis sneakers krijgen van sponsors.
Wanneer hij begint met de opening van Sneaker stad merkt hij dat vloggen niet zo simpel is als hij had gedacht. Ook krijg je niet zomaar gratis sneakers puur voor het maken van een vlog!
Maar hoe werkt het dan wel?
Wanneer hij ziet hoe zijn klasgenoot Joosje in de auto wordt getrokken door haar vader heeft hij alles in zijn telefoon staan. Hij heeft het per ongeluk als achtergrond opgenomen toen hij bezig was zichzelf te filmen.
Maar wanneer later blijkt dat het niet Joosjes vader was heeft hij waardevolle beelden die hem kunnen helpen bij de zoektocht naar de ontvoerders!

Wil je weten of dit boek bij je kind past? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Ik wilde het boek graag lezen met mijn jongste zoontje van 9 jaar, omdat hij zelf ook een YouTube kanaal heeft. Het boek sloeg daarom ook gelijk aan!
Hij vond het erg leuk om te lezen hoe iemand bezig was met het maken van vlogs. Hoe komt een vlogger aan ideeën, hoe gaat dat in zijn werk en hoe wordt het door een ander ervaren?
Zelf heeft hij nog geen vlogs gemaakt. Hij maakt andere video’s, maar hij wil wel graag vloggen en weet nog niet hoe dat werkt. Juist daarom wilde hij dit boek graag lezen.

Nu gaat het verhaal niet alleen maar over vloggen, maar ook over de ontvoering van Tibo’s klasgenoot en dat maakt het verhaal erg spannend.

Het boek is heel leuk voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Vooral als ze graag naar vloggers kijken of zelf een eigen YouTube kanaal hebben. Kinderen die normaal gesproken niet zoveel lezen kunnen nu met een spannend boek oefenen met lezen en lekker genieten van het verhaal.

Lees ook mijn recensie van:

Bij deze serie hoort ook een schrijfwedstrijd. Kinderen kunnen een geheim insturen. Elk jaar wordt een geheim uitgekozen en wordt er een boek over geschreven door een bekende schrijver. De winnaar krijgt ook nog eens een boek voor de hele klas.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply