You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ik leer lezen met Vos en Haas – Ik lees als Haas

Ik leer lezen met Vos en Haas – Ik lees als Haas

Leesserie voor jonge lezers

Kinderen moeten zoveel mogelijk leeskilometers maken om goed en vlot te leren lezen.
Het is handig om de leesboekjes goed af te stemmen op de leesontwikkeling van een kind. Voor elke stap in het leesproces zijn er geschikte boeken op de markt.

Plezier in lezen vind ik erg belangrijk daarom ben ik ook erg blij met de nieuwe leesserie van Vos en Haas. Het gaat om een nieuwe reeks korte Vos en Haas-verhalen, op het niveau van beginnende lezers.
De leesniveaus in de boeken zijn duidelijk en speels: Ik lees als Uil – Ik lees als Vos – Ik lees als Haas.
Opklimmend in moeilijkheid.
Hier lees je meer over “Ik lees als Uil”. (AVI start tot M3 / AVI 1 en 2)
Hier lees je meer over “Ik lees als Vos”. (AVI M3 tot E3 / AVI 2 en 3)

Dit zijn de boekjes van “Ik lees als Haas”.

Vos-en-haas-ik-lees-als-haas-1 Vos-en-haas-ik-lees-als-haas-2

  • AVI E3 tot M4 (NL)
  • AVI 3,4 en 5 (BE)

De boeken

De bladzijdes hebben een mooie verdeling tussen de tekst en plaatjes. Iedere pagina heeft wel een gekleurde illustratie. De plaatjes passen mooi bij de stukjes tekst.

Deze boeken hebben ongeveer 32 bladzijdes met tekst. Iedere bladzijde ziet er overzichtelijk en aantrekkelijk uit. Een genot om te lezen dus!

Sommige woorden zijn extra groot gedrukt. Dat is om eventuele saaiheid eruit te halen. Kinderen lezen naar die woorden toe. Ook haalt het de lezersdreun eruit en maakt dit het lezen en het luisteren naar de voorlezer prettiger.

Wel raad ik je aan om naast je kind te zitten bij het oefenen. Je kind komt misschien ook wat moeilijk woorden tegen zoals: dagdromen, onheilspellend, brandgevaar en woningbrand.
Deze boeken bevatten hoofdletters. De boeken van “Ik lees als uil” hebben geen hoofdletters.

Mijn mening

De verhalen van Vos en Haas zijn leuk en grappig. Deze boeken zijn dus niet puur bedoeld voor het oefenen met lezen, maar zijn ook gelijk goed voor het leesplezier.
Het laat kinderen zien dat leren lezen ook heel erg leuk kan zijn!

In de Vos en Haas boeken komen ook veel moeilijke woorden aan de orde. Deze woorden zijn dan belangrijke onderdelen van de verhaallijn en maakt dat een kind de woorden begrijpt en zelf ook kan toepassen. Er zijn ook altijd leuke woordgrappen in de boeken. Denk daarbij aan “in de wolken”. Hoe kan Haas hier zijn en ook ergens anders? In alle boeken van Vos en Haas wordt er dus op een leuke wijze met de betekenis van woorden gespeeld en helpen ze dus op een grappige wijze bij het aanleren van nieuwe woorden.

Op het moment kosten de boeken uit deze serie €7.50 en dat vind ik een hele mooie prijs voor zulke geweldige boeken! Het zijn boeken die je kind gerust een paar keer per week kan lezen. Herhaling is helemaal niet erg of saai met deze boeken.

 

Leave a reply