You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ik leer lezen met Vos en Haas – Ik lees als Vos

Ik leer lezen met Vos en Haas – Ik lees als Vos

Leesserie voor startende lezers

De meeste kinderen beginnen in groep 3 met hun leesonderwijs. Hun leesproces maakt dan een enorme ontwikkeling door. Ze beginnen eerst met korte woordjes en langzamerhand worden de woorden langer en bevatten ze meer klanken. In het begin lezen de kinderen nog zonder hoofdletters. Hoe beter ze kunnen lezen hoe meer leesaspecten ze aankunnen in hun leesboekjes.
Lezen is tijdens hun leesproces enorm belangrijk. Kinderen moeten zoveel mogelijk leeskilometers maken.
Het is handig om de leesboekjes goed af te stemmen op de leesontwikkeling van een kind. Voor elke stap in het leesproces zijn er geschikte boeken op de markt.

Er is een nieuwe leesserie van Vos en Haas op de markt. Het gaat om een nieuwe reeks korte Vos en Haas-verhalen, op het niveau van beginnende lezers.
De leesniveaus in de boeken zijn duidelijk en speels: Ik lees als Uil – Ik lees als Vos – Ik lees als Haas.
Opklimmend in moeilijkheid.
Hier lees je meer over “Ik lees als Uil”. (AVI start tot M3 / AVI 1 en 2)

Dit zijn de boekjes van “Ik lees als Vos”.

Vos-en-haas-Vos2 Vos-en-haas-Vos1

  • AVI M3 tot E3 (NL)
  • AVI 2 en 3 (BE).

De eerste boeken van de serie zijn al te koop:

De boeken

De bladzijdes zien er aantrekkelijk uit met een mooie verdeling tussen de tekst en de plaatjes. De plaatjes passen perfect bij de stukjes tekst.
Deze boeken hebben ongeveer 31 bladzijdes met tekst. Iedere bladzijde ziet er overzichtelijk en aantrekkelijk uit. Een genot om te lezen dus!

Sommige woorden zijn extra groot gedrukt. Dat is om eventuele saaiheid eruit te halen. Kinderen lezen naar die woorden toe. Ook haalt het de lezersdreun eruit en maakt dit het lezen en het luisteren naar de voorlezer prettiger.

Vos-en-haas-ik-lees-als-vos3

 

De woorden in het boek zijn speciaal gekozen voor kinderen die al bijna een jaar leesonderwijs volgen. Daarbij moet je denken aan woorden als kookboek, dingen, pudding,scheppen, enz.

Wel raad ik je aan om naast je kind te zitten bij het oefenen. Je kind komt ook wat pittige woorden tegen zoals: drie gangen en peterselie.
Deze boeken bevatten hoofdletters.

Mijn mening

De verhalen van Vos en Haas zijn leuk en grappig. Deze boeken zijn dus niet puur bedoeld voor het oefenen met lezen, maar bevorderen ook gelijk het leesplezier.
Het laat kinderen zien dat leren lezen ook heel erg leuk kan zijn!

In de Vos en Haas boeken komen ook veel moeilijke woorden aan de orde. Deze woorden zijn dan belangrijke onderdelen van de verhaallijn en maakt dat een kind de woorden begrijpt en zelf ook kan toepassen. Er zijn ook altijd leuke woordgrappen in de boeken. Denk daarbij aan het woord “gangen”. Vos vindt het maar raar want een gang kun je toch niet opeten? In alle boeken van Vos en haas wordt er dus op een leuke wijze met de betekenis van woorden gespeeld en helpen ze dus op een grappige wijze bij het aanleren van nieuwe woorden.

Vos-en-haas-ik-lees-als-vos4

Op het moment kosten de boeken uit deze serie €7.50 en dat vind ik een hele mooie prijs voor zulke geweldige boeken! Het zijn boeken die je kind gerust een paar keer per week kan lezen. Herhaling is helemaal niet erg of saai met deze boeken.

 

 

Leave a reply