You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Gevaar in de graftombe – History Quest

Gevaar in de graftombe – History Quest

Doelgroep: 10+ jaar
Titel: Gevaar in de graftombe
Schrijver: Timothy Knapman
Uitgeverij: Rebo

Wat leert je kind:

  • Over het oude Egypte
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Wij gaan graag met de kinderen naar Rijksmuseum van Oudheden. Mijn jongens kijken graag rond bij de Egyptische tentoonstelling. De laatste keer dat we er waren hebben we dit boek gekocht zodat ze ook thuis verder konden genieten van wat ze daar allemaal hadden gezien.

Het boek

Het is een boek waarin je zelf op avontuur gaat. Jij moet zelf met jouw kennis over het oude Egypte de vraagstukken oplossen en het verhaal beleven. Het gaat dan ook niet om een gewoon boek. Je begint niet bij bladzijde 1 om dan naar bladzijde 2, 3, 4, enz. te gaan. Het is een boek waarbij je steeds heen en weer moet bladeren gebaseerd op de vraag en jouw antwoord. Het verhaal begint op bladzijde 4 en van daaruit ga je op avontuur en stippel je zelf jouw pad uit. Je begint te lezen en daarna moet je een antwoord kiezen. De één leidt naar bladzijde 36 en de ander leidt naar pagina 14. Ook zie je een teken bij jouw antwoord. Daarmee moet je goed kijken welk stukje je moet lezen op de aangewezen bladzijde.

Gevaar-in-de-graftombe---History-Quest-1

Achter in het boek staat een woordenlijst met moeilijke woorden en namen om je te helpen bij de vragen.

Mijn mening

Het boek is echt heel erg leuk voor kinderen. Het is geweldig voor kinderen om kennis te maken met een “heen en weer boek”. Kinderen zijn zo gewend dat je van links naar rechts leest. Het is best spannend om eens een boek te lezen waarbij je de hele tijd aan het bladeren bent en waarbij het verhaal per keer kan verschillen, omdat je andere keuzes maakt. Zo kan je een boek ook een aantal keren achter elkaar lezen, zonder dat het saai voelt omdat je het verhaal al kent.

Het boek is heel leerzaam. Je leert allerlei feiten over het oude Egypte. Het leuke aan het boek is dat het niet uitmaakt of je het antwoord wel of niet weet, want als je antwoord fout is wordt je uitgelegd waarom je antwoord fout is en dan wordt je weer teruggestuurd naar dezelfde pagina en kan je een ander antwoord kiezen. Zo leer je vanzelf over het oude Egypte.

Gevaar-in-de-graftombe---History-Quest-4

De volgende keer dat je weer naar een museum gaat en van alles ziet en leest over het oude Egypte, heb je al een basiskennis met het boek opgedaan en zie je in het echt wat je al geleerd hebt. Dat is wel heel leuk en ook bijzonder voor kinderen!

Jammergenoeg zijn er ook wat foutjes in het boek. Zo wordt je soms naar een verkeerde bladzijde verwezen en dant loop je vast en moet je het hele boekje door op zoek naar de juiste bladzijde. Ook krijg je een vraagstuk waarbij je een code in hiërogliefenschrift moet oplossen. Vervolgens blijkt de oplossing in het Engels te zijn. Dat maakt het dan weer extra moeilijk, omdat je bij bepaalde symbolen kan kiezen uit meerdere letters. Je denkt dan Nederlandse woorden te vormen terwijl het Engels moet zijn. Dat vind ik wel heel jammer! 

Zijn je kinderen op school bezig met thema het oude Egypte? Dan is dit boek echt heel leuk om daarbij aan te sluiten!

Leave a reply