You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Vakantie met kinderen op Texel

Vakantie met kinderen op Texel

We hadden zin om er eens even tussenuit te gaan met het gezin. Een winter break voor ons. Normaal gesproken zijn we pas weer in de lente actief wanneer de warmere dagen komen, maar dit jaar hadden we besloten om eind februari met de kids naar Texel te gaan.

We hebben gekozen voor Vakantiepark De Krim, aangezien er best veel te doen is voor kinderen. Omdat we niet op het weer konden rekenen hadden we het idee dat er genoeg binnenactiviteiten zijn op de Krim voor kinderen om zich te kunnen vermaken. Ook het recreatieprogramma ziet er leuk genoeg uit voor een midweek.

Zo hebben we onze dagen doorgebracht

Maandag

Aankomstdag.
Mijn man had de overtocht met de veerboot vooraf online geboekt. Dit werkte geweldig. We waren een beetje laat uit huis vertrokken, moesten nog tanken en hadden wat vertraging onderweg. We kwamen vlak voor vertrek van de veerboot aan. De rij voor de online tickets was helemaal leeg, dus konden we zo doorrijden en daardoor hadden we nog één van de laatste plekjes op de boot! Dat was een mooi begin van de vakantie. We kwamen rond half drie aan en mochten gelijk door naar het huisje. Het was een fijne eerste dag. Na alles uitgepakt te hebben en even een kopje koffie en limonade te hebben gedronken, konden de jongens lekker spelen in de indoor speeltuin op het vakantiepark zelf om vervolgens nog wat te zwemmen in het zwembad. Na het eten waren ze helemaal uitgeteld en waren ze gelijk in slaap.

Dinsdag
We zijn begonnen met het Sommeltjespad. Het is een leuk wandelpaadje voor kinderen van anderhalf kilometer.
Het paadje begint aan de Pelikaanweg. Je ziet een paar parkeerplekken naast de weg en daar begint het. Aangezien het niet zo druk is deze tijd van het jaar, kunnen we er gelijk parkeren en heerlijk rustig met de kinderen wandelen.
De kinderen lezen op een bordje wat Sommeltjes zijn en worden helemaal enthousiast gemaakt voor de wandeling. Het is echt een leuk paadje en er is veel te zien voor kinderen.

vakantie-texel-Sommeltjespad

De route zelf is echt heel goed te doen voor jonge kinderen. Ook voor kinderen die niet gewend zijn veel te wandelen.

Na de wandeling gingen we door naar Ecomare. Het ligt heel dicht bij elkaar. Bij Ecomare was er geen plek meer op de parkeerplaats, maar eventjes verderop bij het strand was er ruimte zat. Zo konden de kinderen eerst spelen op het strand en liepen we daarna door naar Ecomare. Ecomare was erg leuk. Je kan binnen in het lab van alles bekijken. Buiten zie je o.a. de zeehonden en bruinvissen. Wanneer het weer wisselvallig is kan je heel goed naar Ecomare gaan. Binnen kijk je jouw ogen uit (wanneer het buiten regent) en tijdens droge momenten ga je naar buiten.
Er is ook een hele leuke wandelroute van 2 km voor kinderen. Tijdens de route doen kinderen korte spelletjes met thema dieren, zoals even snel rennen als een fazant, springen als een kikker, luisteren als een konijn, enz. Deze tocht is echt heel erg leuk!

Dat was het dan weer voor ons. We gingen weer terug naar het vakantiepark om te zwemmen en sloten de dag af bij eetcafé De Rog. Het eetcafé was ook nog eens dichtbij het vakantiepark. We gingen er best vroeg heen. Rond half zes, kwart voor zes. We hadden niet gereserveerd en hadden geluk dat we er terecht konden. Na ons begon het helemaal vol te lopen en waren er best nog wat mensen die ook zonder reservering binnen kwamen en teleurgesteld weer weg gingen, omdat het vol was. Het was echt een leuke plek om met de kinderen te eten. De bediening is heel goed en ook zeer kindvriendelijk. De jongens kregen een grote kleur-, doeplaat en een pakje stiften. Ze hebben zich prima vermaakt tot het eten klaar was. Het eten was heerlijk. We vonden het best veel, waardoor we geen toetje meer konden nemen, maar het eten was zo lekker dat we gelijk hebben geboekt voor de volgende dag.

Woensdag
Vandaag gingen we lekker vroeg zwemmen in het zwembad van het vakantiepark. Het was op zich lekker rustig en rond lunchtijd hadden we zelfs het zwembad voor ons alleen. Na de lunch gingen we naar de Bonte Belevenis. We hebben er een gezellige middag doorgebracht. Het was er lekker rustig, dat was wel heel fijn, want het regende, hagelde en sneeuwde, dus hadden we geen zin om daar buiten op het speelterrein door te brengen. We hebben alleen de binnenactiviteiten gedaan. De kinderen zijn er lekker bezig geweest met het maken van brood, kaarsen, zeepjes en papier. Dat vonden ze wel heel erg leuk en omdat het zo rustig was konden ze er goed de tijd voor nemen.

vakantie-texel-Bonte-belevenis

In de zomer schijnt het er heel erg druk te zijn. Kinderen moeten dan vaak een half uur in de rij staan voordat ze aan de beurt komen. Dat is niet echt iets voor ons. We houden niet zo van drukte en in een rij wachten. Hoewel we het er nu ook heel leuk vonden, kan ik me wel voorstellen dat je er meer plezier kan beleven op een warme en droge dag. Dan kan je ook lekker buiten in het zonnetje op het terrein doorbrengen. Voor een dagje Bonte Belevenis betaal je entree per persoon en je kan strippenkaarten kopen voor de kinderen om zelf een broodje, kaarsje, zeepje en papier te maken. Zo was de dag alweer bijna voorbij. We hebben nog even een uurtje in het huisje doorgebracht voordat we weer uit eten gingen bij eetcafé De Rog.

Donderdag
Vandaag was een drukke dag. We zijn lekker vroeg op stap gegaan. We gingen bij Wezenspyk kaas kopen. Ze hebben er verschillende soorten kazen, zowel kazen van koeien, schapen als geiten en het leuke is dat je er eerst mag proeven. Ook hebben ze van de meeste kazen verschillende formaten. Zo konden we allemaal een lekker kaasje uitkiezen en ze in een kleiner formaat kopen. Na de vakantie gaan we nog heerlijk nagenieten thuis met de speciale Texelse kazen.

Omdat we zin hadden in vis, zijn we doorgereden naar Oudeschild. Het is een klein havenstadje, waar je leuk samen met de kinderen je tijd door kan brengen. We kwamen al gauw bij Kaap Skil uit en aangezien we allemaal museumjaarkaarten hadden, was het al snel een aantrekkelijk uitje. De kinderen kregen een speurtocht en begonnen gelijk heel enthousiast om zich heen te kijken. We hebben er best een poos doorgebracht. Er is een hele leuke maquette waar allemaal kijkers omheen staan. Per kijker kan je steeds op twee plekken van de maquette inzoomen om te zien hoe het er vroeger aan toe ging. Dit vond ik zelf ook heel erg leuk en zeer interessant.

vakantie-texel-Kaap-Skill

De kinderen vonden het vooral leuk om te gaan varen. Er is een leuk spel waarbij kinderen een digitale boot van eiland naar eiland moeten varen om producten in te kopen en te vervoeren. Wel moeten ze voorzichtig zijn, omdat er ook orkanen zijn die de schepen doen vergaan.
Buiten kan je kijken en ervaren hoe de mensen vroeger woonden. Er staan enkele ingerichte huizen waar je doorheen kan lopen en kan zien hoe zo’n huis er vroeger van binnen uitzag.

Vervolgens zijn we doorgelopen om op zoek te gaan naar het piratenschip en waterspeeltuin. De kinderen hadden zin om eventjes te spelen. Het zag er wel heel leuk uit en in de zomer zal het vast geweldig zijn voor kinderen, maar vandaag was het er behoorlijk koud en het hagelde en sneeuwde tussendoor, dus gingen we al snel weer weg.

vakantie-texel-piratenschip-Oude-Schild
We hebben lekker gegeten bij de Oude Vismarkt. Hoewel we er met vijf personen (twee kinderen) waren hebben we maar 2 menu’s gekocht. Gelukkig maar, want de mensen naast ons hadden ook samen twee menu’s, maar ze kregen het echt niet op en hebben veel moeten weggooien. Dat was zonde. We hebben samen alles opgekregen en zelfs dat was meer dan genoeg. Wel vond ik het best prijzig. Voor hetzelfde geld krijg je ook heel wat lekkers in een eetcafé.

Toen was het tijd om eindelijk de vuurtoren te bezichtigen. We wilden Texel niet verlaten zonder de vuurtoren te zien. Het weer was de hele dag behoorlijk vreemd. Zon, hagel en sneeuw wisselden elkaar steeds af. Gek genoeg scheen steeds de zon wanneer wij buiten rond liepen en zodra we ergens binnen zaten begon het te hagelen of te sneeuwen. Ook reden we steeds juist de zon tegemoet en lieten we de buien achter ons. Toch wel heel gek hoe plaatselijk dat kon zijn.
Dat vonden wij nog wel het fijnst aan Texel. Of het nu regent of lekker weer is, er is genoeg te doen en je kan je prima met het hele gezin vermaken.
Voor 4 euro per persoon mag je de vuurtoren in. Het is op zich een leuke klim. Ondertussen zijn er allerlei dingen om te zien. Je kan zelfs zien hoe de nieuwe vuurtoren om de oude heen is gebouwd. Je ziet dan ook de kogelgaten van de beschieting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op de terugweg haalden we een ijsje bij de ijsboerderij Labora. De ijsjes zijn er heerlijk! En het kost maar 1,25 per bolletje. Dat vind ik wel een mooie prijs. De smaken zijn ook echt bijzonder, zoals oma’s appeltaart, monchou, enz. Tijdens warme dagen zouden de kinderen er heel leuk buiten kunnen spelen. Ook nu weer eindigden we de dag met spelen in de binnenspeeltuin en ruim een uurtje zwemmen. En oh ja, mijn zoontje maakte pannenkoeken voor ons allemaal!

Vrijdag
Vertrekdag.
Hoewel we nog wel de hele dag op het park mochten blijven, hadden we heimwee en wilden we allemaal naar huis.
Dat was het dan. We hebben allemaal enorm genoten van een midweekje Texel.

Leave a reply