You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Een meisje in Parijs

Een meisje in Parijs

Doelgroep: 5 – 7 jaar

Titel: Een meisje in parijs
Schrijver : Marije Koopmans
Illustrator: Jolien Schuit
Uitgeverij: Studio Marie

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Interesse krijgen in Parijs
  • Beleving van bijzondere plekken

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een boek in eigen beheer. De schrijver Marije Koopmans heeft zelf het boek gemaakt en uitgegeven. Het verhaal is in het Nederlands en Frans gedrukt. Op een bladzijde zie je steeds de Nederlandse tekst met daaronder de Franse tekst.

Het verhaal gaat over de beleving van een meisje op de bijzondere plekken in Parijs. Je leest over de liefde die het meisje voelt voor Parijs. Ze stapt soms op de trein en gaat dan even genieten van de stad Parijs.
Zo lees en bekijk je hoe het meisje de plekken ervaart. Bij iedere bladzijde zie je met een naamplaatje aangegeven om welke plek het gaat. Daarbij staat steeds een korte tekst bestaande uit 1 of 2 zinnen.

een-meisje-in-Parijs-2 een-meisje-in-Parijs-1

Mijn mening

Het boekje is erg mooi. Ik vind de plaatjes erg mooi en ze doen me vooral denken aan kunst.
Het lijkt me wel een leuke wijze om je kinderen warm te maken voor een vakantie naar Frankrijk en bezoek aan Parijs. Ook leuk om m.b.v. dit boek nog lang na te genieten en na te praten over de vakantie.
Zelf ben ik nog nooit naar Parijs geweest (anders dan Disneyland Parijs) en mijn zoontjes ook niet. Daarom sloot dit boek dan ook niet aan bij hun belevingswereld. De plekken zeiden ons niks en de illustraties dus ook niet.
Wel gaan we dit jaar op vakantie naar Frankrijk, dus dan zal het boek ineens wel bij onze belevingswereld passen en we zullen het boek dan ook zeker gebruiken om vast te bekijken welke plekken bijzonder zijn en we zeker naartoe moeten gaan,

 

 

Leave a reply