You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Neem mijn hand

Neem mijn hand

Doelgroep: Vanaf 10 jaar

Titel: Neem mijn hand
Schrijver: Kate Dicamillo
Uitgeverij: Lannoo

ISBN: 9789401435567

Wat leert je kind:

  • Over tegenslag en verdriet
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het is een boek met 260 bladzijden en een dikke kaft. De tekst neemt niet zoveel ruimte in beslag op een bladzijde.
Je hebt het boek dan ook best snel uit.
Er zijn geen plaatjes in het boek. Alleen de kaft is ter illustratie van het geheel.

De vader van Raymie is vertrokken. Hij woont nu elders met een andere vrouw. Het was een grote tragedie omdat Raymie nu geen vader meer heeft. De pijn die ze voelt is enorm.
Soms heeft ze het gevoel dat ze niet verder meer durft. Soms wil ze op haar knieën zakken van verdriet.
Maar ze heeft een plan: als ze Mini Miss Midden-Florida Autobanden wint, zal haar vader haar foto in de krant zien en dan gelijk weer thuiskomen.
Om te winnen gaat ze op les om te leren twirlen. Daar ontmoet ze twee andere meisjes die ook mee gaan doen met de miss verkiezing. Zo ontmoet ze Billie en Louise.

Waarom zouden de andere twee meisjes meedoen? Wat hopen zij te bereiken?

Mijn mening

Ik had een beetje moeite in het begin om in het verhaal te komen. Het verhaal begon wel zeer kinderlijk.
Raymie probeert haar vader terug te krijgen door haar foto via een miss verkiezing in de krant te krijgen.
Het is wel zeer simpel bedacht en natuurlijk gaat dat niet werken, maar algauw kwam ik goed in het verhaal en was dat ook het geniale. Je kruipt helemaal in de huid van Raymie en je weet dat haar plan geen kans van slagen heeft…. of misschien toch wel?

Het verhaal zit helemaal vol met de emoties van Raymie. Haar verdriet drukt zo hard op haar hart dat het bijna plat begint te worden.
Zo moet ze de ene klap na de andere opvangen en heeft ze het zwaar te verduren. Maar dan leert ze de andere meisjes kennen.
Billie is zeer stoer en Louise valt al flauw bij haar eerste les twirlen. En toch schuilt er zoveel meer achter deze meisjes. Hun verhalen komen beetje bij beetje naar boven en weten zich een plekje te bemachtigen in het hart van Raymie.
Raymie heeft haar plan en is zeer doelgericht. Billie doet mee om de miss verkiezing te saboteren. Ze heeft het blijkbaar zo moeilijk thuis dat dit haar manier van haar gevoelens uiten is. En Louise heeft het prijsgeld heel hard nodig. Zij en haar oma hebben vaak geen geld om te eten. Hoewel dit de enige kans is voor Raymie om haar vader terug te krijgen groeit ze toch steeds dichter naar de meisjes toe en helpt ze hen waar ze maar kan. Andersom hebben de meisjes ook veel voor Raymie over.

Het is zo mooi om te lezen hoe dit meisje haar leventje probeert op te pakken. Hoe ze zelfs een plekje in haar gebroken hartje weet te vinden om te geven om anderen en om anderen bij te staan wanneer ze haar nodig hebben. Je vraagt je steeds af hoe dit zal aflopen. Er kan er toch echt maar eentje winnen. Wie gun je het het meest?

Heel mooi boek! Heerlijk om dit boek binnen een dag uit te lezen en te genieten van zo’n prachtig verhaal. Dit boek lijkt me het leukst om te lezen tijdens een typische herfstdag. Wanneer het buiten koud voelt, het heel hard regent en het er grauw en grijs uitziet. Dan klim je lekker met dit boek op de bank en doe je een lekker warm dekentje om je heen en een lekker kopje warme chocolademelk erbij. Natuurlijk met slagroom! Leuk om jezelf dan te trakteren op zo’n mooi verhaal. En dan te bedenken dat dit boek voor kinderen bedoeld is. Tja, ik vind het ook mooi!

recensie-exmplaar-uitgever

 

 

Leave a reply