You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Toppletree

Toppletree

Doelgroep: vanaf 4 jaar

Hieronder laat ik je in een filmpje zien wat Toppletree is en wat je ermee kan. In het filmpje zie je meerdere spellen. Vanaf 9.44 minuten in het filmpje laat ik je Toppletree zien.

Wat is Toppletree?

Toppletree kan je met 2 tot 4 spelers spelen. Je bouwt om de beurt aan een boom. Het is de bedoeling dat je 4 op een rij krijgt en je probeert te voorkomen dat de boom in jouw beurt omvalt. Valt de boom om in jouw beurt dan heb je verloren.
Je mag een tak maar met 1 hand plaatsen. Dit maakt het gelijk wat moeilijker, waardoor je meer moeite moet doen bij het plaatsen van je tak en het zoeken naar balans zodat de boom niet in jouw beurt omvalt.
Er komt ook nog een stukje tactiek om de hoek kijken, omdat je uit twee verschillende soorten takken kan kiezen. Je kan een enkele tak of een dubbele tak plaatsen om zo de kans te vergroten dat jij wint, dat de boom mooi in balans blijft tijdens jouw beurt of om een tegenstander tegen te houden zodat die niet kan winnen.

Wat leert je kind?

  • Ontwikkeling van logisch en systematisch denken
  • Proces in de gaten houden. (Hoeveel stappen heb je nodig om te winnen? En je tegenstander(s)?)
  • Motorische ontwikkeling

Mijn mening

Heel leuk spel om samen te spelen. Je kan al snel beginnen met spelen, omdat de regels heel simpel zijn. Het is gewoon 4 op een rij, maar dan op een bijzondere en uitdagende wijze.
Vooral wanneer er vriendjes hier thuis komen spelen is het wel handig om een spel te hebben wat ze even snel samen kunnen spelen, zonder dat ze eerst lang met de spelregels bezig zullen zijn.
Een potje duurt soms maar 5 minuten. Erg handig om in de kast te hebben in de woonkamer om even snel samen met de kinderen een paar potjes te spelen. Het is leuk en gezellig om zo nu en dan eens samen met het gezin spelletjes te spelen.
Het is ook heel goed voor de ontwikkeling van je kind vooral op het intellectuele vlak, het sociale vlak, het motorische vlak en ook het emotionele vlak.
Denk daarbij aan bijvoorbeeld het leggen van verbanden. “Als ik dit doe, dan gebeurt dat”.
Tijdens het spelen zijn jullie gezellig met elkaar aan het praten. Dit is natuurlijk heel goed voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden, maar ook gelijk de taalontwikkeling.
Dus samen een spel spelen is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam!

 

Leave a reply