You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Draak Dries

Draak Dries

Een prentenboek over draken met de tekenstijl van het boek de Gruffalo. Dat moet wel een geweldige combinatie zijn, dacht ik. Ik had gelijk!

 

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het boek gaat over draak Dries in zijn drakenklas. Hij krijgt elke dag les van juffrouw Draak. Draak Dries hoopt een gouden ster te krijgen. Alleen de beste van de klas krijgt dat.
Draak Dries heeft het maar moeilijk op school. Groep 1 t/m groep 4 gaat niet zo goed. Gelukkig is Annelies er steeds om hem te helpen.
Dankzij Annelies krijgt hij zelfs de gouden ster!
Maar dan verschijnt een echte ridder op een paard. Hij komt Annelies bevrijden van de draken!
Ai wat nu?!

Ronald Giphart leest voor uit Draak Dries

Mijn mening

Ik vind het boek helemaal geweldig! Mijn zoontjes zijn er dan ook erg dol op. Ze zijn helemaal fans van draken en ze vinden de plaatjes erg mooi om naar te kijken.
Het boek begint ook steeds met een klein stukje herhaling. De volgende zin wordt steeds herhaald: “Bedankt”, zei Dries, “je bent het liefste kind dat er bestaat. Nu moet ik ervandoor, want anders wordt de juffrouw kwaad.”
De kinderen vinden het erg leuk om deze zin op te zeggen. Ik stop dan altijd om ze de kans te geven het te laten horen. Ik vind dit ook een mooie oefening voor hun geheugen. Ze doen dan actief mee met het verhaal en dat maakt het voorleesmoment toch al gelijk nog gezelliger.

draak-dries-2draak-dries-3

Het verhaal is op rijm geschreven en dat is goed voor de fonologische ontwikkeling van kinderen. Ze herkennen woorden met dezelfde klank.

Ik vind het formaat van het boek ook erg prettig. Het is vooral breed en minder hoog, dan maakt dat het lekker op mijn schoot ligt en mijn beide jongens goed mee kunnen kijken. Ze zitten altijd allebei naast me ieder aan één kant van mij, dus prentenboeken met een groot formaat hebben dan mijn voorkeur

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Titel: Draak Dries
Schrijver: Julia Donaldson
Illustrator: Axel Scheffler
Uitgeverij: Gottmer

Tips

  • Je kan samen een gouden ster knutselen. Die kan je kind dan verdienen net zoals in het boek.

Leave a reply