You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Storm

Storm

Doelgroep: vanaf 11 jaar.
Titel: Storm
Schrijver: Nick Garlick
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026621574

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een boek met een mooie harde kaft. Het verhaal is verdeeld over 200 bladzijden. Het lettertype van het boek is normaal en er zijn geen illustraties anders dan op de omslag van het boek.

Het verhaal gaat over Flip. Flip gaat voortaan bij zijn oom Andries wonen. Zijn vader is twee dagen geleden begraven. Zijn moeder heeft hem 3 jaar geleden achtergelaten en nooit meer iets van zich laten horen. Oom Andries en zijn gezin is alles wat Flip nog heeft. Oom Andries had geen fijne band met zijn broer, de vader van Flip. Flips vader was een dief en oom Andries denkt daarom dat Flip vast niet deugd, maar hij is toch bereid om Flip voortaan als zijn eigen zoon op te voeden.

Op het eiland Mossum aangekomen maakt Flip kennis met zijn nieuwe familie. Hij ontmoet Elly, de vrouw van oom Andries en diens dochter Renske.
Het is hard werken op het eiland. Oom Andries heeft een eigen boerderij. Flip werkt van ‘s ochtends vroeg tot het einde van de middag op de boerderij.

Als er na een paar dagen groot alarm op het eiland klinkt verandert het leven van Flip voor een tweede keer. Wat doe je als je niet kan zwemmen, maar je een paard voor je ogen ziet strijden om zijn leven in de zee? Flip staat voor een moeilijke keuze!

Mijn mening

Het verhaal is zeer spannend en ook heel mooi. Het boek begint wel heel zwaar. Flips vader is net overleden, zijn moeder heeft hem jaren geleden al in de steek gelaten, zijn oom die voortaan zijn vader zal zijn lijkt geen vriendelijke man. Hij vraagt niet eens aan Flip hoe het met hem gaat en troost hem helemaal niet.
Dan denkt Flip terug aan de afgelopen jaren van zijn leven en die waren ook heel triest.
Het verhaal begint heel zwaar, maar het is wel mooi.

Flip woont voortaan op het eiland Mossum bij zijn nieuwe familie. Hoewel hij nog steeds hoopt dat zijn moeder plotseling weer komt opdagen, merkt hij dat hij het toch heel fijn vindt op de boerderij. Dan wordt het boek heel spannend. Je leeft alle momenten mee met Flip. Het is een enorm lief kind en je wenst hem het allerbeste toe. Zo mooi om te lezen hoe open hij is en hoe moedig hij zich toch steeds weet te gedragen.

Mooi boek om heerlijk te lezen en een prachtig avontuur te beleven. Vooral leuk om mee te nemen als je op vakantie gaat. Ook erg leuk voor paardenliefhebbers.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply