You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superjuffie in de soep

Superjuffie in de soep

Doelgroep: 6 – 9 jaar
Titel: Superjuffie in de soep
Schrijver + Illustrator: Janneke Schotveld + Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Dat er een Plastic Soep is in de zee ter grootte van Europa
  • Dat alles wat je op de grond gooit de natuur schade toebrengt.
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Juf Josje is geen gewone juf. Als een dier in nood is dan hoort ze dat. Alleen zij. Dan voelt ze een drang van binnen om een hap van een schoolbordkrijtje te nemen. Zodra ze dat doet verandert ze in Superjuffie en dan vliegt ze weg om het dier te redden.
Dit klinkt natuurlijk erg leuk en spannend, maar ja…. ze is een juf en ze staat iedere werkdag voor de klas. Ook dan hoort ze dieren om hulp roepen en is ze gedwongen om haar klas alleen te laten om het dier te redden. Dat is wel erg lastig. Haar klas weet van haar geheim en ze ze ondersteunen haar zo goed ze kunnen. Ze helpen haar zelfs om alles geheim te houden voor de directeur van de school. Dat is soms erg lastig!

Het hoofd van de school is niet zo blij met juf Josje. Ze neemt steeds dieren mee naar school en hij heeft een hekel aan dieren. Ook laat ze soms de klas alleen terwijl ze nergens in het gebouw te bekennen is. Iedere keer weer komt ze er met een sisser vanaf, maar er zal toch een dag komen dat ze ontslagen wordt!

Superjuffie wordt nu ook door zeedieren opgeroepen om tot hun redding te komen. Het begint met een bruinvis. Zo komt ze erachter dat ze wel heel goed kan zwemmen en heel lang onder water kan blijven. In het water vindt een transformatie plaatst waarbij ze zich goed onder water kan redden. Als ze op school vertelt wat ze nu weer heeft meegemaakt weet één van haar leerlingen alles af over de problemen in de zee. Er is  een Plastic Soep in de Atlantische Oceaan die ongeveer zo groot is als heel Europa. Er is zelfs een kleinere soep in de Noordzee. Superjuffie zal dus vaak vaker in actie moeten komen om de zeedieren te hulp te schieten.

EBOOKS

EBOOKS in iTunes

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Mijn mening

Hier lees je mijn reviews van:

Het verhaal is heel leuk. Het is bijzonder om te lezen hoe Superjuffie met de dieren praat en de dieren helpt. Je kan je als lezer goed inleven in het verhaal. Juf Josje is steeds heel erg bang om betrapt te worden door meester Snor (de baas van de school). Ook de kinderen helpen haar zo goed als ze kunnen. Je leest ook hoe bang ze is voor meester Snor en zijn reactie.
Als ze dan inderdaad ontslagen wordt, dan lijkt het allemaal zo hopeloos. Ze kan toch niet ergens anders weer juf worden? Ze blijft dezelfde problemen hebben.
De kindjes zijn zo verbonden met hun juf. Ze willen helemaal geen nieuwe juf!

Het verhaal is lekker fantasierijk. Een juf als superheld, pratende dieren, enz. Maar toch komt het allemaal wel geloofwaardig over in het verhaal.

Het mooie aan dit boek is dat je ook echt meer bewust gaat zijn over de natuur. Ik wist niet dat we een Plastic Soep hebben in de Noordzee en zeker niet dat de Plastic Soep bij de Atlantische Oceaan zo enorm groot is! Dan lees je hoe de kinderen al het troep in hun omgeving beginnen op te ruimen en dan realiseer ik me dat de Plastic Soep door ons allen wordt veroorzaakt. Troep waait in de zee en alles komt op 1 hoop terecht en de arme zeedieren zitten daar dan mee opgescheept!

Deze serie bestaat nu al uit 4 boeken. Ik zou zeggen begin eerst met deel 1: Superjuffie. Als je kind er ook zo blij van wordt dan kan je ook de andere boeken voor je kind kopen/lenen.

Leave a reply