You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superjuffie op safari – leuk kinderboek

Superjuffie op safari – leuk kinderboek

 

 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Superjuffie op safari
Schrijver: Janneke Schotveld
Illustrator: Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Doelgroep

Vanaf 7 jaar

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Het verhaal

Juf Josje is geen gewone juf. Als een dier in nood is dan hoort ze dat. Alleen zij. Dan voelt ze een drang van binnen om een hap van een schoolbordkrijtje te nemen. Zodra ze dat doet verandert ze in Superjuffie en dan vliegt ze weg om het dier te redden.
Dit klinkt natuurlijk erg leuk en spannend, maar ja…. ze is een juf en ze staat iedere werkdag voor de klas. Ook dan hoort ze dieren om hulp roepen en is ze gedwongen om haar klas alleen te laten om het dier te redden. Dat is wel erg lastig. Haar klas weet van haar geheim en ze ze ondersteunen haar zo goed ze kunnen. Ze helpen haar zelfs om alles geheim te houden voor de directeur van de school. Dat is soms erg lastig!

Het hoofd van de school is niet zo blij met juf Josje. Ze neemt steeds dieren mee naar school en hij heeft een hekel aan dieren. Ook laat ze soms de klas alleen terwijl ze nergens in het gebouw te bekennen is.
Toch kan hij haar niet zomaar ontslaan. De resultaten van haar klas zijn enorm goed en dat terwijl haar klas een probleemklas is. Het bestuur van de school wil dat juf Josje en haar klas een beloning krijgen.
Meester Snor heeft als beloning een schoolreisje naar Schiphol geregeld.

Het is een geweldig schoolreisje. Maar ja… ook hier zijn er dieren in nood en dat maakt het wel erg moeilijk. Gelukkig helpen de kinderen haar om alles verborgen te houden voor meester Snor. Als meester Snor te dicht in de buurt komt en Superjuffie bijna ontdekt, komen vier kinderen op haar af en samen verstoppen ze zich in een container. Dan klinkt er een harde klap en is de container op slot. De container wordt in een vliegtuig geplaatst en ze vliegen weg!
Wanneer de container eindelijk weer opengaat blijken ze in Afrika te zijn! Ze zijn in Kenia midden in de natuur beland. Als dat maar goed komt!

Superjuffie op safari COVwt def.indd

Mijn mening

Het verhaal is erg leuk en zelfs spannend. Het leest lekker makkelijk en je kan het zo in één ruk uitlezen, omdat je geen zin krijgt om het boek dicht te doen en even wat anders te gaan doen.
Natuurlijk komt er wat fantasie aan te pas, omdat het gaat over een vliegende juf die met dieren kan praten, maar toch is het zo geschreven dat het natuurlijk en geloofwaardig overkomt.

Het boek lijkt me vooral leuk als voorleesboek. Ik kan niet wachten totdat ik straks met mijn nieuwe baan begin en ik dit boek straks iedere dag aan de klas kan voorlezen. Ik weet nu al heel zeker dat de kinderen zullen genieten van de leuke en hilarische momenten waarin Juf Josje / Superjuffie belandt. Ook de kinderen in haar klas leveren een waardevolle bijdrage aan de reddingsmissie. Ze zou het niet zonder de kinderen kunnen.

De boeken van Superjuffie zijn ook als eBooks beschikbaar.

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google
The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google
The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google
The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google
The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

 

Leave a reply