You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Gezocht: Koen Konijn, boekenboef

Gezocht: Koen Konijn, boekenboef

Doelgroep:  4 – 6 jaar
Titel: 
Gezocht: Koen Konijn, boekenboef
Schrijver: Emily MacKenzie
Illustrator: Emily MacKenzie
Uitgeverij: Van Goor

Wat leert je kind:

  • Bibliotheek
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het verhaal gaat over Koen Konijn en Arthur. Koen Konijn houdt van boeken. Terwijl andere konijnen dromen van wortels, droomt Koen Konijn van boeken.
Hij maakt lijsten van alle boeken die hij heeft gelezen of nog wil lezen. Hij houdt zelfs zoveel van boeken, dat hij huizen binnen sluipt om de boeken te lezen van de mensen die slapen.
Ook neemt hij de boeken mee naar zijn hol! Hij is blij met zijn stapels boeken in zijn hol.
Arthur houdt ook van boeken lezen. Hij heeft planken vol met boeken. Maar er verdwijnen boeken! Nu zoekt hij zijn lievelingsboek, maar het is kwijt. Iemand pakt zijn boeken! Arthur besluit om uit te vinden wie dat is. Als hij de dief op heterdaad betrapt wil niemand hem geloven wanneer hij vertelt dat het een konijn is met “I love books” op zijn T-shirt. Zelfs de politieagent Van Gent lacht hard om zijn verhaal. Maar dan steelt Koen boeken uit een ander huis…..

Mijn mening

Het boek past goed bij de belevingswereld van een kind. Er komt een boef en een agent in voor.

Dit boek is erg leuk om kinderen bekend te maken met de bibliotheek. Het verhaal eindigt met een plek waar Koen heel veel boeken kan lenen.
De bieb wordt de lievelingsplek van Koen en Arthur.

Ik vind dit boek vooral leuk omdat het kinderen laat zien hoe leuk boeken zijn. De kinderen merken hoeveel Koen Konijn van het lezen van boeken houdt. Ze zien hoezeer Koen aan zijn boeken is gehecht en hoe hij in actie komt wanneer zijn lievelingsboek “Het allergrootste monsterboek” is verdwenen.

koen-konijn1

In het verhaal zie je de lijsten van Koen. Koen heeft verschillende lijsten gemaakt van alle boeken die hij heeft gelezen. Hij geeft daarbij zelfs met wortels aan hoe leuk hij ze vindt.
Het zou leuk zijn om dit ook met je kind te doen. Je hoeft er niet eens lijsten van te maken, je kan ook een aantal boeken uit de kast pakken en samen met je kind op volgorde leggen.
Welk boek vindt je kind het leukst? Welk boek vindt je kind daarna het leukst? Enz. Je kind kan ook de boeken op een rij leggen en blokjes op de boeken leggen. Hoeveel blokjes is dit boek waard?
Dit geeft dan gelijk een bijzondere betekenis aan het boek.

 

Leave a reply