You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superjuffie! – leuk kinderboek

Superjuffie! – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip
 • Kennis maken met nieuwe situaties
 • Stimuleren van de fantasie
 • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Superjuffie!
Schrijver: Janneke Schotveld
Illustrator: Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

verkrijgbaar-in-iBooks

Het was lang geleden dat ik zelf een boek las. Ik lees iedere dag wel uit één of meerdere boeken, maar dat zijn dan de boekjes van mijn zoontjes.

Gisteren lag ik dus lekker op de bank een boek te lezen. Eerst dachten mijn zoontjes dat ik weer ging voorlezen. Ze moesten er even aan wennen dat ik zelf ging lezen en ze dus niet konden horen wat ik las. Nadat ze daaraan gewend waren lagen ze lekker bij me op de bank t.v. te kijken.

Het verhaal:
Het verhaal was gelijk zeer herkenbaar. Een juf, juf Josje, gaat op een nieuwe school werken. Ze vindt het erg spannend. Een nieuwe school, nieuwe collega’s en nieuwe kinderen. Natuurlijk is het voor haar wel extra spannend, want zij is geen “gewone” juf. Wanneer een dier in nood is verandert zij in Superjuffie. Zij gaat dan het dier redden. Als dit onder schooltijd gebeurt zorgt dit natuurlijk voor de nodige problemen. Gelukkig zijn de kinderen in haar klas erg behulpzaam en behoorlijk inventief. Samen weten ze haar reddingsacties wel geheim te houden. Maar dan is er iets aan de hand in de dierentuin. Kan Superjuffie ook hier de boel weer redden?

Mijn mening:
Al in het begin van het verhaal vond ik het boek erg leuk en spannend. Het verhaal is zo geschreven dat je er als lezer gelijk in zit. Ik was eerst van plan om even te lezen totdat het bedtijd was voor mijn zoontjes, maar ook na hun bedritueel wilde ik niets liever dan met het boek op de bank liggen om het boek uit te lezen.
Het verhaal is leuk bedacht en past helemaal bij deze tijd. Het boek zal zeker de kinderen aanspreken. Ook past het geweldig bij het thema van de kinderboekenweek “Superhelden! – over dapper durven zijn!” 5 t/m 15 oktober.

Nu ook als e-book verkrijgbaar!

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek zal onder andere op de volgende manieren leuk kunnen worden ingezet:

 • Als voorleesboek in de klas.
 • Als voorleesboek thuis (bijv. als onderdeel van het bedritueel).
 • Als leesboek waaruit je kind voor zichzelf kan lezen.
 • Als inleiding voor de kinderboekenweek.

Mocht je nog meer tips hebben over het boek, dan zou ik het erg op prijs stellen als je dat in een “comment” zou plaatsen.

Informatie over het boek:
Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar.
adviesprijs: € 12,50
aantal bladzijde: 144
ISBN: 9789047514947


 

Leave a reply