You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Topo Nederland review – app review

Topo Nederland review – app review

Wat gaat uw kind leren?
Wereldoriëntatie
Topografie van Nederland

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • Het spel is leuk.
  • Bevorderen van topografische kennis.
  • Lijkt op het topografie spel van vroeger.
  • Knopje: “hint”.
  • Tijdrace om het spannend te maken.

Min

  • Niks.

Topo Nederland HD
Topo Nederland is er nu ook voor de iPad.
Met de app kan je provincies, hoofdsteden, de grote plaatsen en de kleine plaatsen oefenen.
Daarnaast kan je ook leren waar de bezienswaardigheden in ons land zijn. Pas op! Straks denk je lekker rustig een dagje te willen gaan winkelen, maar dan blijkt je kind heel goed te weten welke bezienswaardigheden in de buurt zijn!

Ik ben helemaal voor Topo Nederland op de iPad. Omdat het scherm veel groter is dan de iPhone zie je nu heel Nederland terwijl je het spel speelt. Dat zal zeker de topografische kennis van een kind bevorderen. Het zorgt er toch voor dat een kind een beter beeld van Nederland krijgt. Daardoor zal een kind de hoofdsteden, provincies en plaatsen beter onthouden.

Geschreven 8 – 6 – 2011

Ik weet niet of ik me door deze app voor kinderen nu heel oud of juist weer een kind voel. Topo Nederland voor de iPhone is een remake van de topografie app die sommige mensen misschien nog wel kennen van vroeger. Toen was het met een helikoptertje vliegen over Nederland of Europa. In de app vlieg je over Nederland en moet je elke keer een plek in Nederland zien te vinden. Dit kan met of zonder tijdslimiet. Er zijn verschillende testen, povincies, hoofdsteden, grote en kleine plaatsen.

Het vliegtuigje wordt bestuurd door op het scherm te tikken. Het vliegtuigje vliegt dan die richting op. Als je in de buurt komt van de gevraagde plek dan zie je een icoontje oplichten op de plek waar de plaats is. Als je de plek echt niet kan vinden kan je op de hint knop tikken en dan word je de juiste richting gewezen.

Ik heb het op een iPhone 4 en iPad 2 getest en had nergens problemen mee, alles werkte zoals verwacht.

Deze app is bedoeld voor de wat oudere kinderen. Ze moeten kunnen lezen en een beetje topografie kennis hebben. Voor de ouders is het ook erg leuk omdat je je topo kennis wat kan bijschaven. Mijn vader vroeg al sinds het begin van de iPhone of er niet zo’n app was. De app spreekt een erg breed publiek aan.

Is het helemaal niks voor 3 jarige jongetjes? Nou mijn zoontje vindt het erg leuk om het vliegtuigje rond te laten vliegen over Nederland. Hij tikt vrolijk op het scherm om het vliegtuigje van richting te laten veranderen.

Ik vind de app erg leuk. Het ziet er leuk uit, doet wat het moet doen en je leert er ook nog wat van.

 

2 Responses to Topo Nederland review – app review

  1. Leuk zo’n app, komt helemaal van pas voor mijn dochter, krijgt nu topo op school. Maar bestaat de app ook voor android tablets, zoals de asus of samsung?

Leave a reply