You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dirkje Bakkes brandnetelspecialist

Dirkje Bakkes brandnetelspecialist

Doelgroep: 7 – 10 jaar
Titel: Dirkje Bakkes brandnetelspecialist
Schrijver: Tosca Menten
Illustrator: Elly Hees
Uitgeverij: Van Goor, Uitgeverij Uniboek | Het spectrum bv,

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Ook te koop in iTunes

Het verhaal

Dirkje Bakkes woont al sinds hij zich kan herinneren bij oom Griep en tante Fop op de brandnetelplantage.
Tante Fop is een onaardige magere tante met een kunstgebit. Dirkje is erg bang voor de tanden, want als zij ze ‘s avonds uit doet, gaan ze aan de wandel!
Natuurlijk is dat niet echt zo. Oom Griep verstopt de tanden iedere avond, maar dat weet niemand. Dus denkt Dirkje dat de tanden enorm eng zijn en tante Fop denkt dat Dirkje iedere avond aan haar tanden zit!

Dirkje Bakkes moet iedere dag voor oom Griep werken. Oom Griep rijdt op zijn tractor over zijn brandnetelveld. Dirkje moet erachteraan rennen. Hij trekt alle planten die blijven staan uit de grond. Aan het einde van de dag zijn de armen van Dirkje helemaal rood en vol met bulten.

Ondertussen probeert oom Griep een reuzenbrandnetel te maken. Als dat lukt, worden ze rijk en hoeven ze niet meer op de brandnetelplantage te werken. Dirkje zou heel graag willen dat dit lukt, want het werk is vreselijk! Maar wat als het hen lukt? Wat gebeurt er dan met Dirkje?

Mijn mening

Wat een leuk boek! Ik heb de schrijfster Tosca Menten er laatst over horen vertellen en ik werd toen erg enthousiast. Het klonk leuk, bijzonder en spannend.
Het verhaal doet me denken aan de settings uit de verhalen van Roald Dahl. Als kind was ik erg dol op zijn boeken en dit boek schildert net zulke leuke, grappige en fantastische gebeurtenissen.
Ik vind dit boek zelfs leuker dan de boeken van Roald Dahl, omdat ik de schrijfster heb gezien en ik vond haar al gelijk een geweldige vrouw. Wanneer ze haar mond open doet komen er leuke, grappige en fantastische dingen uit waar ik helemaal bij krom kan liggen van het lachen en dat zie ik ook terug in dit boek.

Natuurlijk is het erg zielig dat Dirkje zijn hele leven lang al bij zulke naarlingen woont als Tante Fop en Oom Griep, maar in het verhaal staat zelfs dat het helemaal niet zielig is, want hij is behoorlijk gelukkig met zijn geiten. Als Dirkje dan voor oom Griep moet werken, wordt het wel vervelend en zielig voor hem, maar algauw komt daar verandering in.

Als je kind van een flinke dosis fantasie houdt, dan is dit zeker een leuk boek om te lezen. Je kan ook heerlijk voorlezen uit dit boek en dan samen gezellig napraten over de bijzonderen gebeurtenissen in het verhaal. Dit boek lijkt me ook leuk om aan een kind te geven als verjaardagscadeau, vooral als je weet dat het kind graag boeken leest.

Leave a reply