You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het geheim van de blote vakantie

Het geheim van de blote vakantie

Doelgroep: 8 – 9 jaar

Titel: Het geheim van de blote vakantie
Schrijver: Marjon Hoffman
Illustrator:  Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025872199

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Stimuleren van de fantasie

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek is geschikt voor kinderen die oefenen met lezen op AVI E5 – M6.
De hoofdstukken van het boek zijn kort genoeg voor deze kinderen om iedere dag een hoofdstuk te lezen. Zo kan een kind 3 weken met het boek doen. Het boek is ook best binnen een paar dagen al uit te lezen.
Mijn zoontje heeft dit boek gekozen voor zijn boekbespreking op school tijdens de leeskring. Hij heeft het toen best snel uitgelezen zodat hij aan de slag kon met de voorbereiding van zijn leeskring.
Bij ieder hoofdstuk kom je wel een plaatje tegen.

Het boek gaat over de vakantie. Lex en Morris hebben vakantie. Elk jaar mag iemand uit het gezin kiezen waar ze naartoe gaan in de vakantie. Hun moeder is nu aan de beurt en zij heeft voor een nudistencamping in Frankrijk gekozen! De jongens vinden dit heel stom!
Eenmaal op de camping aangekomen vinden ze het erg vreemd om hun moeder, hun stiefvader en ook andere mensen in hun blote billen te zien rondlopen. Ze besluiten door het bos te lopen om zo geen blote mensen tegen te komen. Zo komen ze terecht op het “normale” strand waar iedereen gewoon hun zwemkleding aanheeft!
Daar ontmoeten ze twee leuke meisjes. Als de meisjes maar niet ontdekken dat ze op de nudistencamping staan!

Wil je weten of dit boek bij je kind past? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

“Blote billen”! Dat was voor mijn zoontje van bijna 8 jaar al reden genoeg om dit boek te kiezen voor zijn boekbespreking.
Ik heb het boek zelf ook gelezen om hem te kunnen helpen bij zijn voorbereiding en ja ik vond het boek zelf ook erg grappig.

Mijn zoontje vond het heel bijzonder om te ontdekken dat er mensen zijn die naakt willen rondlopen. Daar heeft hij nog nooit bij stilgestaan en dat hebben wij als ouders ook nooit ter sprake gebracht.
Toen heb ik hem uitgelegd dat er ook naaktstranden bestaan of dat op het strand soms vrouwen hun bikini topjes uittrekken bij het zonnen.

Achter in het boek staan ook nog grappige anti-bloot-tips. Als je naar een nudistencamping moet met je ouders dan biedt het boek je grappige tips, zoals het zorgen voor een goede vermomming!
Maar tip 7 leert je om gewoon blij te zijn met je ouders ook al willen ze naar een nudistencamping. Ze zijn in elk geval anders dan de meeste mensen en dat is zeker niet saai!

Leuk boek op AVI E5- M6 niveau. De tekst leest lekker vlot en is hier en daar spannend en vooral grappig! Hoewel het over “naakt” gaat ligt de nadruk vooral op de jongens en hoe ze met de situatie omgaan (zeer grappig!) en op de twee meisjes die ze erg leuk vinden.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply