You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hiep hiep Hoera! Een Dorus-boek

Hiep hiep Hoera! Een Dorus-boek

 

Kinderboeken

Wat leert je kind:

  • Thema: verjaardag
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Doelgroep: Vanaf 4 jaar

Titel: Hiep Hiep Hoera!

Schrijver + illustrator:  David Melling
Uitgeverij: Van Goor (Uitgeverij Unieboek | Het spectrum bv)

Dorus-1 Dorus-2

Het verhaal

Dorus is vandaag jarig. Hij heeft alles klaargemaakt voor zijn verjaardag en nu wacht hij op zijn vrienden. Waar blijven ze toch?
Al gauw komen zijn vrienden met een heleboel cadeautjes. Dorus wil net zijn eerste pakje openmaken wanneer zijn tweelingneefjes voor de deur staan met het allergrootste cadeau.

Zijn neefjes zien al zijn cadeautjes. Ze rennen naar binnen en beginnen alles zelf open te maken. Dat vindt Dorus niet leuk! Ze pakken zelfs hun eigen meegebrachte cadeau uit. Het is een dokterskarretje!
Wanneer Dorus bijna boos wordt gaat hij naar buiten met zijn nieuwe springstok, maar dat gaat ook mis. Zijn springstok gaat kapot en hij valt heel hard. “Dit is de stomste verjaardag ooit!”, vindt Dorus.

Dan komt de tweeling eraan met het dokterskarretje. Zou zijn verjaardag nu dan eindelijk weer leuk worden?

Mijn mening

Dit prentenboek heeft een lekker groot formaat en de illustraties zijn mooi en vrolijk. Het boek is lekker groot bij het voorlezen op de bank aan meerdere kinderen of in de klas.

Dit boek had ik heel goed kunnen gebruiken toen mijn zoontjes jonger waren en erg veel moeite hadden op een verjaardag dat ze geen cadeautjes van de jarige open mochten maken.
Ik moest altijd dagen van tevoren al beginnen met vertellen en uitleggen dat ze naar een verjaardag gaan en ze een cadeau gaan geven aan de jarige en dat ze die dan niet zelf open mochten maken. Ook zou de jarige dan veel cadeautjes krijgen die ze dan ook niet open mochten maken. Dit boek had ik dus goed als hulpmiddel daarbij kunnen gebruiken.

Mijn oudste zoon van 6 jaar werd helemaal blij van het zien van dit boek, omdat zijn juf op school uit een ander Dorus-boek had voorgelezen en hij vond het erg leuk om nu meer over Dorus te horen en te zien.

Leuk om na het voorlezen met je kind doktertje te spelen aangezien ze op het verjaardag van Dorus zo heerlijk met het dokterskarretje spelen.

Leave a reply