You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Rapelli – leuk en leerzaam spel voor kleurherkenning en de fijne motoriek

Rapelli – leuk en leerzaam spel voor kleurherkenning en de fijne motoriek

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.
2 tot 6 spelers.

hape-rapelli-(2)

Wat is Rapelli

Het spel bestaat uit een bamboe koker. De wormen zijn dol op bamboe en ze eten de bamboe op.
Gooi met de dobbelstenen om de wormen uit de bamboe te halen. Als je pech hebt kruipen ze weer terug.
De ene dobbelsteen laat de kleuren van de wormen zien en de andere dobbelsteen laat zien of je de worm eruit mag trekken of erin moet duwen en hoe vaak.
Wie de meeste wormen heeft wint het spel!

Het spel is te koop bij http://www.bambootoys.nl/

hape-rapelli

Wat leert je kind van het spelen met Rapelli?

  • Kleuren herkennen. Op de dobbelsteen staat steeds welke kleur worm je mag verplaatsen.
  • Fijne motoriek. Bij het verplaatsen van de wormen oefent een kind de pincetgreep. Dit is de voorloper van de pengreep.
  • Goed waarnemen. Op de tweede dobbelsteen staat hoe vaak je de worm eruit moet trekken of juist erin moet duwen. In het begin kijken de kinderen niet goed en willen ze de worm er gelijk uit trekken. Ze leren al snel dat ze beter en gerichter moeten kijken.

hape-rapelli-(1)

Mijn mening

Het spel is erg leuk om te spelen. Iedereen maakt evenveel kans, omdat het een kansspel ik. Heb je geluk met dobbelstenen?

Het spel is enorm goed voor mijn jongetjes. Mijn oudste mag nog wel wat oefening gebruiken voor zijn fijne motoriek. De jongste heeft het al beter in de vingers, hoewel ook hij nog vooral met een vuist tekent. Met dit spel oefenen ze hun pincetgreep en dit is dan een voorbereidende oefening voor het tekenen en schrijven.

Het spel is lekker simpel om te spelen en goed te begrijpen. Ook voor de wat jongere kinderen die bijna 4 jaar worden.

Het spel is ook leuk om te spelen wanneer er vriendjes en vriendinnetjes bij ons komen. Ze kunnen dit heel leuk samen spelen. Het spel is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen naar opa en oma of op vakantie. De wormpjes en de dobbelstenen gaan in een tasje en zowel het tasje als de bamboe koker gaan in een grote ton met een handig draagtouw als handvat.

hape-rapelli-3jpg

Het spel is vooral gemaakt van bamboe.

Dit is duurzaam en milieuvriendelijk, omdat bamboe sneller groeit dan hout en dus meer materiaal oplevert. Ook hoeft bamboe niet gekapt te worden. De stengels kunnen vaker worden geoogst.
De kunststof onderdelen zijn van gerecycled materiaal, de verf is op waterbasis en dus veilig voor kinderen. Dit is dus ecologisch verantwoord speelgoed.

Dit spel zou leuk zijn om voor je eigen kinderen te hebben en om weg te geven als cadeau.

Leave a reply