You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Oogsttijd – bordspel voor kinderen

Oogsttijd – bordspel voor kinderen

Doelgroep

Vanaf 3 jaar

Wil je meer filmpjes van mij zien? Word lid van mijn Youtubekanaal. Klik op het plaatje hieronder.

youtube-abonneer-button

Wat is Oogsttijd?

Oogsttijd is een bordspel (gezelschapsspel). In tegenstelling tot de meeste spellen is het de bedoeling dat je samenwerkt in het spel. Je kan ook niet in je eentje winnen in het spel. Je wint allemaal of je verliest allemaal.
Het spel gaat over het zaaien en oogsten in de verschillende seizoenen.
2 tot 8 spelers kunnen tegelijk een potje spelen.

Iedere speler heeft een eigen moestuintje, maar je kan er steeds voor kiezen om een andere speler te helpen. Door dit in goed overleg te doen kun je samen winnen.

Mijn mening

Het spel is heel simpel om te leren spelen.
Het spel is anders dan je gewend bent en je leert al tijdens het eerste potje dat je heel anders moet gaan spelen.
Zoals normaal begonnen we allemaal met het verzorgen van ons eigen moestuintje. Zo hoopten we het toch beter te doen dan de ander. Al na 5 minuten spelen kwamen we tot de conclusie dat we aan het verliezen waren. We hadden helemaal niet samengespeeld en de mogelijkheid om nog samen te kunnen winnen was bijna niet meer aanwezig.
Het potje was al na 8 minuten voorbij! We hadden dik verloren!

Bij het volgende potje begonnen we gelijk samen te werken en goed te overleggen. We hadden toch verloren, omdat we niet zoveel geluk hadden tijdens het gooien met de dobbelstenen, maar we deden het al veel beter en we zagen wel dat we al een grote kans hadden om te winnen!

Ik vind dit spel wel ideaal om mijn jongens te leren verliezen. Normaal kunnen ze heel slecht tegen hun verlies en we proberen ze wel te begeleiden in het proces, maar het blijft zuur voelen voor ze omdat een ander wel heeft gewonnen. Nu verliezen we dus allemaal en gedeelde smart is halve smart en dat merk je. Ze zien dat jij ook hebt verloren en ze zien hoe jij daarmee omgaat en dat helpt ze om ook een houding aan te nemen die prettiger is om weer samen verder te spelen.

Een potje duurt ongeveer 10 minuten, dus het spel is heel handig om even uit de kast te halen en een paar potjes te spelen.

Leave a reply