You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Pak me dan!

Pak me dan!

Doelgroep: 5 – 7 jaar
Titel: Pak me dan!
Schrijver: Paul van Loon
Illustrator: Hugo van Look
Uitgeverij: Zwijsen

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI Start niveau
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Goed kijken naar de plaatjes.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek hoort bij de serie Lees! met Paul van Loon. Dit zijn boeken die meegroeien met de leesontwikkeling van kinderen in groep 1 t/m 5. Deze boeken worden uitgegeven door Zwijsen. Zwijsen is de uitgever van de methode Veilig leren lezen: Dé taal-leesmethode voor groep 3 waarmee kinderen op de meeste scholen leren lezen.

Het boek begint met de personages uit het boek. Maak kennis met Dolfje + Dolfje Weerwolfje en Noura + Noura weerwolfje.

Pak-me-dan-1

In het begin krijg je een fijne tip bij het boek om met je kind aan de slag te gaan. Lees de tip op het plaatje hierboven.
De zinnen hebben geen hoofdletters. Zo leren kinderen lezen in groep 3. Pas in groep 4 komen de hoofdletters aan bod. De woorden zijn klankzuiver. Het zijn dezelfde woorden waarmee kinderen in groep 3 beginnen met lezen. Met uitzondering van de woorden “de”, “jongen”, “me”, “ze”, “je” en “meisje”. Met deze woorden kan je kind een beetje hulp nodig hebben.
De namen van de personages zijn lastig om voor te lezen en dat is heel mooi opgelost doordat kinderen steeds het plaatje zien van de personages en aangezien ze al kennis hebben gemaakt met de personages is dit een hele mooie oplossing!
Het boek heeft 27 bladzijden met tekst of plaatjes en bestaat uit 5 hoofdstukken.

Pak-me-dan-2

Mijn mening

Toen ik een kind was las ik heel graag uit de boeken van Paul van Loon. Ik heb dan ook veel van zijn boeken gelezen en in mijn boekenkast staan nog een aantal van zijn boeken te wachten todat mijn jongens er oud genoeg voor zijn. Dit boek kocht ik dan ook om ze vast kennis te laten maken met Paul van Loon.

Het is een leuk boek om samen met je kind mee te oefenen. Op zich kan je kind zelfstandig uit het boek lezen (als je kind al lekker aan het oefenen is op AVI START niveau), maar ik vind het altijd leuker om samen met mijn zoontje te oefenen. Zo kan ik gelijk helpen wanneer ik zie dat hij een letter nog moeilijk vindt of als hij zich vergist in de “b”en “d”. En mijn zoontje vindt het veel leuker om samen met mij te lezen. Bij mijn oudste heb ik ook 3 jaar samen geoefend. Nu leest hij zelf vooral voor zichzelf, op het voorlezen na, want dat doe ik nog steeds heel graag.

Dolfje weerwolfje is natuurlijk bekend van de film. Dat maakt het boek dan al aantrekkelijker voor kinderen.

Er zijn veel plaatjes in het boek voor kinderen om naar te kijken, voordat ze weer verder gaan oefenen met lezen.

Pak-me-dan-3

Dit boekje lijkt me leuk om cadeau te geven aan kinderen die in begin groep 3 zitten. Vaak wanneer we onze vrienden vragen wat hun kinderen zouden willen hebben als cadeau voor hun verjaardag vragen ze me om leuke leesoefenboekjes. Dit is dus een boekje wat ik dan cadeau zou doen.

 

 

 

 

 

Leave a reply