You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Meneertje streepjespyjama – leuk kinderboek

Meneertje streepjespyjama – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Leesbeleving
  • Anders omgaan met een boek

Titel: Meneertje Streepjespyjama
Schrijver: Michaël Leblond
Illustrator: Frédérique Bertrand
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Doelgroep: Vanaf 4 jaar

Ik zag een filmpje van dit boek en ik was meteen verkocht! Mijn zoontjes houden allebei enorm van voorlezen ik was erg benieuwd wat ze van een interactief boek zouden vinden. Zelf plaatjes tot leven laten komen, dat klinkt toch enorm leuk?

Het verhaal

Het verhaal gaat over meneertje Streepjespyjama. Als hij zijn magische pyjama aantrekt en naar bed gaat, begint het avontuur. Wij mogen als lezers mee in zijn droom. Daar gaan we! We gaan naar New York. Met behulp van een gestreepte, transparante inlegvel komen de plaatjes tot leven. Auto’s rijden door het boek, voetgangers lopen in een rij, wielen draaien, enz. Het is prachtig om te zien! De tekst is kort. Het gaat natuurlijk om de plaatjes en de beleving ervan.

Mijn mening

Het boek is lekker groot. Prima formaat om op schoot te nemen terwijl twee kleintjes gretig naast me zitten, klaar om met de plaatjes van het boek te spelen.
Ze vinden het enorm geweldig hoe de plaatjes steeds tot leven komen door met het plastic te bewegen. Mijn jongste zoon van twee is helemaal dol op auto’s. Om de auto’s te zien rijden in het boek vindt hij natuurlijk geweldig! Dit boek wint het keer op keer van de iPad! Zodra ik het boek pak gaat de iPad gelijk opzij. Daar ben ik wel erg blij mee, want ik vind voorlezen erg leuk!

Leave a reply