You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De Angstaanjager

De Angstaanjager

Doelgroep: Vanaf 15 jaar (Young Adult)
Titel: De Angstaanjager
Schrijver: Michael Grant
Uitgeverij: Harpercollins Young adult
ISBN: 9789402705300

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Ik heb dit verhaal als luisterboek geluisterd op Storytel. Ik heb het in het Engels geluisterd.
Ik heb een Storytel abonnement waarmee ik vaak naar boeken luister.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het boek

Hieronder zie je een trailer van het boek.

Mara wordt wakker in een dichte mist. De mist is bijzonder, het raakt haar aan als een levend wezen. Ze voelt zich getrokken worden naar een kerk. Het is niet zomaar een kerk, want er heerst geen gevoel van rust en vrede.
In de kerk ligt het lichaam van een meisje. Ze heeft zelfmoord gepleegd. In deze kerk ontmoet ze een jongen. Hij noemt zichzelf “The messenger of fear” (De Angstaanjager). Ze mag hem de Angstaanjager noemen.
De Angstaanjager neemt haar mee naar het leven van het dode meisje Samantha Early. Mara krijgt steeds een stukje van haar leven te zien. Ze ziet hoe moeilijk het meisje het heeft met haar eigen gedragsstoornis en hoe haar leven volkomen verwoest wordt door een akelig meisje op school. Deze pesterijen zullen een gruwelijk einde hebben.
Mara is haar geheugen kwijt. De Angstaanjager geeft haar delen van herinneringen terug in kleine beetjes. Hij wil haar niet overbelasten met haar herinneringen. Ze moet van hem leren dat kwaad doen niet ongestraft kan blijven. Er moet balans zijn. Mensen die erge dingen doen moeten ter verantwoording worden geroepen, zelfs als de ernstige gevolgen niet hun bedoeling waren. Mara gaat leren een angstaanjager te worden!

Wil je meer weten over dit boek als luisterboek? Neem hier een kijkje.

Ben je nieuwsgierig geworden? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek .

Mijn mening

In het begin moest ik wel behoorlijk inkomen in het verhaal. Ik kwam direct uit een zeer uitgebreide serie en daarbij vergeleken voelde dit verhaal behoorlijk licht en simpel aan. Dat was ook precies waar ik behoefte toe had, daarom had ik voor dit verhaal gekozen.

Het verhaal neemt je mee door je beetje bij beetje informatie te geven. Er wordt duidelijk opgebouwd naar een plot die het leven van Mara op de kop gaat zetten. Op zich had ik al vanaf het begin een idee wat dit zou kunnen zijn.
Ik had het verhaal in één dag uit. Het was vermakelijk en vooral lichte kost. Het verhaal is inderdaad zeer voorspelbaar. Het einde was precies wat ik al had verwacht. Deze serie wordt leuk neergezet met dit eerste boek. Ik ga dan ook vandaag nog beginnen aan deel twee.

Het verhaal wordt met de kaft neergezet als een eng verhaal, maar ik vind het zeker niet eng.

Leave a reply