You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Goede reis Kareltje

Goede reis Kareltje

Doelgroep: 2 tot 4 jaar
Titel: Goede reis Kareltje
Schrijver + Illustrator: Rotraut Susanne Berner
Vertaald: Bette Westera
Uitgeverij: LANNOO
ISBN: 9789401460644

Wat leert je kind:

  • Kennis maken met op reis gaan met de trein
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is een hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken aan de rechterkant. De illustraties zijn zachtgekleurd. De tekeningen beslaan steeds een dubbele pagina.
Van Kareltje is al een serie kartonboekjes gemaakt met steeds korte avonturen over herkenbare thema’s voor jonge kinderen.
Dit boekje past mooi bij thema vakantie en omdat het over een treinreis gaat past het ook nog eens bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!
Het verhaaltje is op rijm vertaald door Bette Westera.

Het verhaal gaat over Kareltje. Ze gaan op vakantie met de trein en zijn vriendin mag mee. In de trein willen Kareltje en zijn vriendin weten of de trein getrokken of geduwd wordt door de locomotief. Ze gaan op onderzoek uit. Zo ontdekt Kareltje dat de trein heel lang is en dat ze lang moeten reizen. Er is ook een speciale cabine waar je lekkere dingen kan kopen. Hoe komt het dat het nu al donker buiten is en even later is het weer licht?
Dan merkt hij dat zijn geld weg is. Is hij bestolen of is hij het kwijtgeraakt? Wie kan hem helpen?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Het boekje is van hard karton en dat is heel fijn om uit te lezen met jonge kinderen. Het boek kan dan wel tegen een stootje.
Ga je op reis met de trein? Dan is dit boek handig om uit voor te lezen. Je kan je kind(eren) zo mooi voorbereiden op de reis. Je kan laten zien dat je kind straks op een bankje in de trein gaat zitten en naar buiten kan kijken.

De illustraties bieden veel details waar je samen met je kind over kan praten. Zo kan je wijzen op de pictogrammen voor de wc, eten en drinken kopen en cabine voor de fietsen.

In de trein zie je op iedere illustratie een muis. Kan je kind de muis steeds aanwijzen? Laat je kind steeds verzinnen wat de muis doet en beleeft. Dit is heel goed voor de taalontwikkeling van je kind. Zo ontdekt je kind een extra verhaal binnen de illustraties. Hetzelfde geldt ook voor de hond. De volgende keer dat je dit boekje voorleest kan je kind een verhaal bij de hond verzinnen. Dit is wel een pluspunt aan dit boekje. Je kan samen met je kind extra verhaaltjes uit de illustraties halen. Zo heb je iedere keer wanneer je samen uit dit boekje leest toch weer een andere ervaring.

Ik heb wel een minpuntje: Ik vind de tekst niet lekker rijmen.

recensie-exmplaar-uitgever

Dit product heb ik, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Mijn ervaring is echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

Leave a reply