You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Smartphone filmstudio van Lannoo – een eigen film maken

Smartphone filmstudio van Lannoo – een eigen film maken

Doelgroep: Vanaf 6 jaar
Titel: Smartphone filmstudio
Schrijver: Bryan Michael Stoller
Illustrator: Victor Beuren
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401438780

Wat leert je kind:

  • Een eigen film maken.

Het pakket:


Dit pakket hebben we opgestuurd gekregen van Lannoo voor een review.

In dit pakket vind je twee boekjes, popcorn dozen die je zelf knutselt, kaartjes voor de voorstelling en een doos die je ombouwt tot een projector met behulp van een koker en lens.
Het ene boekje is een boekje met de tips en de opdrachten. Het is opgedeeld in 3 stukken:

  • Deel 1: “Voordat je begint”.
  • Deel 2 “Lichten, smartphone en actie”.
  • Deel 3 “Postproductie”.

Het andere boekje is een boekje waarin je je storyboards kan maken. In het storyboardboekje staan een aantal lege storyboards waarin je alles zelf kan invullen. Een aantal storyboards hebben al een beginnetje. Deze storyboards kan je zelf afmaken.

filmbox_450px

Mijn Mening:

Het pakket is niet bedoeld om de filmacademie te vervangen. Het is bedoeld om je kind snel op gang te helpen om zelf een film te maken.
Voordat ik verder ga wil ik wel zeggen dat de tips goede tips zijn.
Het zijn allemaal tips en opmerkingen die mijn man ook vaak gehoord heeft of gegeven heeft. Hij geeft les in het monteren van videos.
Alles is in heel korte stukjes opgedeeld. Het gaat hier niet om de diepgang, maar om je begrijpbare tips te geven die je snel kan doornemen.
Het is echt een boekje vol met korte handige tips.
Voor kinderen die niet van lezen houden is dit boekje ook goed te doen. Sommige tips zijn maar een paar regels lang.
Voor sommige mensen zal het boek te summier zijn en het gevoel geven dat de schrijver te snel door alle dingen heen gaat. Voor kinderen die een film willen maken en gewoon aan de slag willen is het boek wel handig.
Als je op het internet wel eens websites bezoekt met “top 10 tips voor…” dan is dat in dit boekje een beetje wat je kan verwachten alleen met veel meer tips.

screen-shot-2016-12-10-at-20-50-33

Het lettertype is speels, maar kan lastig te lezen zijn voor beginnende lezers of kinderen die moeite hebben met lezen. De tekst oogt nogal druk.
De pagina’s staan vol met kleuren en tekeningen. Dit maakt het wel aantrekkelijk voor kinderen om naar te kijken en het boekje er bij te pakken.
Er zitten geen apps bij dit pakket om films mee te maken. Op de iPad is er iMovie en Adobe Premiere Clip.
Adobe Premiere Clip werkt ook op Android.

Het boekje voor de storyboards is handig. Storyboards zijn heel handig voor het maken van een film.
Het is ook een leuke extra.
Waar storyboards voor zijn wordt ook uitgelegd in het boekje met de tips. Er zijn al een aantal storyboards gedeeltelijk ingevuld die je kind dan zelf af kan maken.
Een storyboard zorgt voor overzicht. De maker van het verhaal en de film moet dan van te voren al nadenken over hoe een film er uit gaat zien en of het beeld en verhaal dat ze in hun hoofd hebben wel kan.
Als het boekje vol is kan je op internet veel sites vinden waar je templates kan downloaden voor storyboards of je kopieert van te voren een lege pagina.
Dit zorgt er voor dat als je kind helemaal enthousiast is van het maken van storyboards het niet zonder een werkvel komt te zitten.

screen-shot-2016-12-10-at-20-50-55

De extra’s die meegeleverd worden leken mij eerst een hele grote gimmick. Dat is het vanuit mijn oogpunt nog steeds.
De spullen zijn daarentegen niet voor mij bedoeld. Mijn zoontjes vinden het erg leuk.
Ze hebben al de popcorndozen in elkaar gezet en Netflix proberen te kijken in de douche omdat het donker moest zijn.
De extra’s hebben voor hen wel meerwaarde. Dat maakt dit ook een leuk cadeau voor kinderen.
Als je wilt zien hoe de kwaliteit is heb ik hierboven een videoreview van mijn man.
Als de doos correct in elkaar is gezet kan er best een redelijk beeld geprojecteerd worden. Veel groter dan ik had gedacht.
Zou ik er zelf een avondje Netflix op kijken? Nee. Maar ik zou absoluut een film die mijn zoontjes hebben gemaakt er op bekijken.
Let er wel op dat als je een iPhone 6/7 plus hebt deze lastig past. Op zich past de telefoon precies. Hij zit klemvast. Maar de volumeknoppen en de aan en uit knop zitten aan de zijkanten.
Dit levert nogal wat problemen op. De telefoon kan niet aan omdat de knop ingedrukt blijft.
Het volumeschermpje blijft soms de hele tijd zichtbaar. Met wat geknutsel kan het wel opgelost worden, een schaar doet wonderen.

Mijn jongste zoontje van 6 heeft al een aantal stopmotion video’s gemaakt. Deze kan je op zijn Youtube kanaal bekijken. Het is al mogelijk om op heel jonge leeftijd te beginnen met het maken van films. Dit boekje helpt je hierbij snel op weg.

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply