You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Nhi Linh

Nhi Linh

Doelgroep: 4 – 7 jaar
Titel: Nhi Linh
Schrijver + Illustrator: Mack van Gageldonk
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Over olifanten
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek gaat over Nhi Linh. Het is niet zomaar een verhaal van een olifantje. Het gaat over Nhi Lingh dat op 10 augustus 2013 werd geboren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam!
Dit boek is ter ere van haar eerste verjaardag.
De schrijver mocht heel veel ochtenden samen met Nhi Linh en de kudde doorbrengen in de dierentuin. Een aantal foto’s zijn zelfs door bezoekers gemaakt en ze hebben de foto’s ter beschikking gesteld.

Het boek beschrijft o.a. haar geboorte, haar eerste stapjes, haar voeding, het gebruiken van een slurf, het leven in de kudde en natuurlijk haar liefde voor haar moeder.

nhi-linh-01.jpegNhi-linh-2

Elk hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden. De tekst op de ene bladzijde en een prachtige foto op de andere bladzijde. Bij de tekst heb je steeds een mooie en vooral leuke tekening.

Mijn mening

Het boek is heel leuk om samen met je kind te bekijken en te lezen. Vooral als je van plan bent om een bezoekje aan Blijdorp te brengen. Je leest dan eerst een paar dagen samen uit het boek en bekijkt de plaatjes en daarna ga je samen de olifantenkudde uitgebreid bekijken. Zien jullie Nhi Linh en de andere familieleden uit het boek? Geweldig toch!?

Wat ik vooral geweldig vind is de wijze waarop de schrijver een leertekst over olifanten op een leuke verhalende wijze weet over te brengen en als je dat ook nog eens koppelt aan het feit dat je dit olifantje ook echt kan bekijken, dan wordt het leren over olifanten wel een bijzondere ervaring.

Ik heb nu inmiddels al een aantal boeken van Mack in huis en ik moet zeggen dat ik toch wel fan ben van zijn boeken! Hij gebruikt altijd prachtige foto’s in zijn boek afgewisseld met getekende illustraties en daar houd ik wel van. Ze passen altijd zo leuk bij elkaar.

 

Leave a reply