You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Diergaarde Blijdorp – uitstapjes – op stap met kinderen

Diergaarde Blijdorp – uitstapjes – op stap met kinderen

Inhoud:

Wat is Diergaarde Blijdorp?

Waarom is Diergaarde Blijdorp leuk voor kinderen?

Wat is er te doen in Diergaarde Blijdorp?

Handig om te weten

Tips


Vanochtend regende het wel heel hard. Dat was behoorlijk balen, omdat we erg graag op pad wilden gaan. De hele week hadden we naar vandaag uitgekeken en nu zou ons uitstapje in het water vallen!

We bedachten van alles: zwemmen, bioscoop, museum, enz. Uiteindelijk kwam ik op het idee om naar Diergaarde Blijdorp te gaan. We hadden tot twee keer toe een abonnement op het dierenpark gehad, dus we wisten wat we konden verwachten.

We gingen ervan uit dat we wel veel plezier konden hebben in het Oceanium. Het Oceanium in Blijdorp is erg groot en er valt veel te zien. Daar zouden we ons prima kunnen vermaken terwijl het buiten regende. Vanaf ons huis was het 45 minuten rijden. Tot ons geluk vielen de kinderen ook nog eens in slaap en lagen ze heerlijk te slapen in de auto. Eenmaal aangekomen was het alweer droog. Geen druppeltje regen meer te bekennen! Wat waren we blij dat we toch gewoon op stap waren gegaan!

Wat is Diergaarde Blijdorp?

Diergaarde Blijdorp is een grote dierentuin in Rotterdam met gorilla’s, giraffen, leeuwen, tijgers, zebra’s, olifanten etcetera.  Ook is er een Botanische tuin. Helemaal speciaal aan de dierentuin is het Oceanium. Het lijkt net alsof je over de zeebodem loopt terwijl je de vissen links, rechts en zelfs boven je kan bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is Diergaarde Blijdorp leuk voor kinderen?

Er valt veel te zien in Diergaarde Blijdorp. Wij hebben een abonnement en we gaan dus minstens 1x per maand naar de dierentuin. Iedere keer weer zien we weer iets nieuws. Natuurlijk willen mijn zoontjes altijd in het Oceanium (ze houden enorm van vissen kijken), maar daarnaast maken we steeds weer een keuze welke route we nu willen lopen. Er valt zoveel te zien, dat we niet langs alle dieren in 1 dag gaan. Dat hoeft ook niet want we gaan zo vaak, dat we iedere keer een paar uurtjes in de dierentuin kunnen rondwandelen en we dus niet een hele dag hoeven te blijven. Iedere keer lopen we weer een andere route en zo zien we toch alles wat Blijdorp te bieden heeft.

De looppaden zijn erg breed. Ik vind de paden veel breder dan in andere dierentuinen. Hierdoor lijkt Blijdorp toch altijd rustig, zelfs op drukke dagen. Je hoeft niet “hutje mutje” te lopen wanneer er zoveel mensen zijn dankzij die brede paden.

 

 

 

 

 

 

 

De dierenverblijven zijn heerlijk om naar te kijken. Het ziet eruit alsof het speciaal voor de dieren is ingericht en niet zozeer voor de bezoekers. Ik vind de dierenverblijven erg ruim en de dieren stralen hierdoor ook meer rust uit denk ik. In sommige dierentuinen vind ik de verblijven wel erg klein (omdat ik zo vaak naar Blijdorp ga en de verblijven daarvan gewend ben) en leken de dieren onrustig. Ik neem mijn zoontjes dus graag mee naar Blijdorp omdat ik het belangrijk vind dat ze weten welke dieren er zijn hier op aarde en dat ze die ook in het echt hebben gezien. Omdat ik Blijdorp erg mooi, ruim en vredig vind ga ik dus graag met mijn zoontjes naar de dierentuin.

Er valt veel te leren over allerlei diersoorten. Natuurlijk kan je met de kinderen de informatiebordjes bij de verblijven lezen en zo veel leren, maar daarnaast biedt de dierentuin ook allerlei leerzame plekken aan zoals een laboratorium, broedplekken, exposities, enz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er te doen in Diergaarde Blijdorp?

De dieren zijn verdeeld in vijf thema’s met elk hun eigen dieren:
Aziatische dieren: o.a. AmoerpanterAziatische leeuwAziatische olifantIndische neushoornkleine rode pandaKomodovaraan en Maleise tapir.
Afrikaanse dieren : o.a. bamboemakibultrugfranjeaap of colobusaap, gevlekte hyenagorillakoedoekrokodilleeuwnetgiraffe, vlindertuin, neushoornokapiolifantstokstaartjestruisvogel en zebra.
Amerikaanse dieren: o.a. bizonboomboadegenkrabGalapagosschildpadhutiakleine hamerkophaaikoningspinguïnpoolvosvicunawasbeer en ijsbeer.
Europese dieren: o.a. Europese bijeneterEuropse hamsterkemphaankievitkorenwolfNoordzee haaienoehoerendier, roze flamingo en wolf.
Dieren die in het Oceanium van Blijdorp leven: o.a. barracudaboomboadegenkrabGalapagos-schildpadhaaienkleine hamerkophaaihutiakoningspinguïn en koraal.

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag zijn we voor het eerst naar een “Vrije Vogel Vlucht Voorstelling” geweest. Dat was enorm leuk voor de kinderen en natuurlijk ook voor mij en mijn man, maar vooral mijn zoontjes van 4 jaar en 2 jaar keken hun ogen uit! Allerlei vogels kwamen laten zien hoe zij vliegen en jagen. Mijn zoontjes vonden het erg spannend wanneer ze over onze hoofden vlogen. Gelukkig had ik billendoekjes bij me, want ze laten natuurlijk ook hun poepjes vallen tijdens het vliegen! De voorstelling werd gepresenteerd door een van de verzorgers en hij vertelde ook veel leerzame dingen tijdens de voorstelling. Tot mijn plezier kon ik mijn zoontje het een en ander uitleggen door hem aan bepaalde kinderboeken te herinneren. Hij dacht even dat uilen graag mensen zouden willen eten. Ik kon hem toen herinneren aan de uil in de Grufallo. “De muis liep verder op het pad. Uil zag hem en dacht lekker hapje is dat”. Zo paste dat gene wat hij zag weer bij zijn belevingswereld en kon hij de nieuwe informatie en ervaring makkelijk plaatsen bij wat hij al had geleerd door het boek.
“Het was superspannend!” zei mijn zoontje toen we een half uur later weer wegliepen.  Hier zullen we dus vaker naar komen kijken! Het leuke is dat we een andere keer weer andere vogels zullen zien.

Iedere dag kan je  op verschillende momenten de dierverzorgers tegenkomen terwijl ze dieren voeren of klaar staan om je vragen te beantwoorden.

Het voeren van de dieren is ook wel bijzonder om naar te kijken. Vandaag zijn we gaan kijken hoe de haaien gevoerd werden.

Het leukste vinden mijn jongens het rijden met het treintje. Tijdens het rijden langs de verblijven hoor je allerlei informatie over de dieren en hun verblijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handig om te weten

  • Als je de tickets online koopt bespaar je €2,00 euro per ticket.
  • Als je een abonnement neemt, dan ben je al na 4 bezoeken goedkoper uit. Daarnaast kost het parkeren ook nog eens €3,00 euro minder. Je krijgt korting als je met het treintje gaat en je krijgt andere exclusieve voordelen zoals gratis of met korting naar sommige andere dierentuinen gaan. Ook op de Efteling krijg je €4,00 euro korting!
  • Hier vind je de entree prijzen, het adres, de openingstijden, enz.
  • Er is een leuke speeltuin waar je lekker met z’n allen kan zitten en eten terwijl je de kleintjes laat spelen. De speeltuin bestaat uit twee delen. Een klein afgebakend gedeelte voor de hele kleintjes en een groot gedeelte voor de oudere kinderen.
  • De dierentuin ligt direct aan de snelweg.
  • Regent het? Geen nood! Er valt veel te zien en te beleven in het Oceanium (overdekt).
  • Het park heeft twee ingangen. Wij parkeren altijd bij het Oceanium. Als we achterin het park zijn, nemen we de treintjes en rijden we weer naar de ingang bij het Oceanium. Ook de buggy mag mee (in een ander gedeelte van het treintje).
  • Het park is alle dagen van het jaar open. Zelfs op kerst en oud en nieuw.

Tips

  • Woon je in de buurt van de dierentuin? Neem dan gerust een abonnement. Na 4 bezoeken heb je het geld er al uit en je hoeft dan steeds maar 1 of 2 uurtjes met de kinderen te wandelen langs de dieren. De kinderen weten dat jullie over een paar weken toch weer gaan, je hoeft dus niet de hele dag te wandelen met vermoeide kinderen.
  • Ga zo vroeg mogelijk. Het is er nog enorm rustig.

Leave a reply