You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Winnie de Poeh – de complete verzameling verhalen en gedichten

Winnie de Poeh – de complete verzameling verhalen en gedichten

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Samora Day (moeder van een vriendinnetje).

Doelgroep: De verhalen zijn zeer geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 4-5 jaar omdat ze erg tot de verbeelding spreken. Mijn zoontje van 5 leefde zich helemaal in de verhalen en maakte zijn eigen passende verhalen over wat er allemaal gebeurde.
Titel: Winnie de Poeh
Schrijver + Illustrator: A.A. Milne illustraties van E.H. Shepard
Uitgeverij: Unieboek | Het spectrum

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek bestaat uit verschillende vertellingen namelijk Winnie de Poeh waarin we Poeh-beer leren kennen, het huis in het Poeh-hoekje en de gedichtjes uit toen we nog klein waren.
De hoofdstukken zijn eigenlijk verhalen op zich die tezamen een groot verhaal vertellen. In de verhalen worden vallen gezet voor een Woezel, expedities uitgevoerd en partijtjes gevierd.
Elke bladzijde bevat prachtige tekeningen en je leert de wereld kennen van Christoffer Robin en zijn vriendjes Winnie de Poeh, Knorretje, Leoor, Uil, Teigetje, Kanga en Roe.

Winnie-de-Poeh---de-complete-verzameling-verhalen-en-gedichten1

In de verhalen zijn vaak liedjes verwerkt tot grote hilariteit van mijn beide kinderen vooral omdat mama de liedjes echt zingt!

Het boek heeft in totaal, inclusief versjes, 432 bladzijdes en er zitten dus eigenlijk drie delen in.
De hoofdstukken zijn tussen de 8 -15 bladzijdes lang en omvatten gemiddeld 12 pagina’s.

Mijn mening

Het is een prachtige luxe harde kaft versie met inschuifhoes die bestand is tegen goed gebruik door kinderen.

Mijn dochter van 7 heeft al stukken zelf gelezen in dit boek en vond het erg leuk. Ze kiest er meestal voor een heel hoofdstuk te lezen omdat het te moeilijk is om te stoppen.

De versjes gaan niet over Winnie de Poeh en zijn een stuk korter dan de eerdere hoofdstukken. Ze zijn op rijm geschreven en bevatten vaak kleine grapjes voor zowel ouders als kinderen. Mijn kinderen vinden deze iets minder leuk maar dat komt vooral omdat ze kort zijn. Deze versjes zijn ook geschikt om zelf te lezen hoewel ze soms wat moeilijke woorden bevatten.

Winnie-de-Poeh---de-complete-verzameling-verhalen-en-gedichten2

Meestal lees ik 1 hoofdstuk voor en ik denk dat dat zeker een kwartier is. Als je dat elke avond doet heb je een ruime maand nodig om het boek te kunnen lezen.
Wij lezen soms heel veel en dan weer weken niet.
De versjes zijn korter vaak 1-2 pagina’s en daarvan kan je dan een paar lezen op een avond maar ik moet zeggen dat mijn kinderen ze minder interessant vinden.
Ik vind het zelf een prachtig boek en we hebben er met veel plezier uit gelezen.
De verhalen sluiten goed aan bij de belevingswereld van mijn zoontje Julian en hij vindt het daarom prachtig. Mijn dochter Mila merkt de rare kleine dingetjes op en kan ook nog meegaan in de fantasie. De verhalen zijn, hoewel al oud, nog steeds passend bij 5-9 jarigen.
De luxe editie is wel een pluspunt want hoewel hij vaak door de kids zelf wordt gebruikt is hij nog heel mooi. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als kraamcadeau om met een groep te geven.
Ook zou het voor verzamelaars een hele goede aanvulling zijn.

 

Leave a reply