You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dagje Leiden met de kinderen – Museum Boerhaave zorgt voor zomerpret!

Dagje Leiden met de kinderen – Museum Boerhaave zorgt voor zomerpret!

Vanmorgen was het weer raak. Iedereen had zin om op stap te gaan, maar ja waar zullen we heen gaan? Keuze zat!
Uiteindelijk was het duidelijk dat mijn man en jongste zoontje geen zin hadden om in de auto te stappen. Het moest dus dicht bij huis zijn. Ook wilde ze liever naar de binnenstad.

Mijn oplossing:
Pak de VakantiePas van de kinderen en kies een leuke locatie in Leiden binnenstad!

img055

Zo vond ik algauw de ideale bestemming:
Museum Boerhaave

We hebben er gelijk een leuk dagje Leiden van gemaakt. We gingen eerst naar de speelgoedwinkel om leuke dingetjes te kopen.
Daarna even samen lunchen en dan op weg naar Museum Boerhaave.

We hebben enorm genoten in het musem!

Met een schatkaart hebben de jongens zich prima vermaakt in de doe-tentoonstelling Schateiland.
De leuke activiteiten in Schateiland verwijzen naar de objecten die je boven kan bekijken in het museum.

Rijk van Rotzooi was ook heel erg leuk voor de jongens. Kinderen leren hoe vroeger veel afvalmateriaal werd gebruikt bij het maken van producten.
Straatafval werd gebruikt om buskruit te maken. Plas en poep waren ook handige hulpmiddelen. De stedelingen konden hun afval ruilen met de boeren die hier weer heel blij mee waren!
Met leuke korte filmpjes krijgen kinderen te leren hoe het afval vroeger een rol speelde bij het maken van producten. De ondernemer Watse Gerritsma speelt de hoofdrol in de filmpjes. Hij bouwde een heuse fabriek zonder afvalproducten!

Ik vind het prachtig hoe in deze tentoonstelling een mooie verdeling is gemaakt tussen kijken naar de collectie, het lezen van de informatiebordjes en het kijken van de korte leerzame filmpjes. Kinderen worden op een leuke wijze uitgedaagd om meer te leren en te weten te komen.

museum-boerhaave-rijk-van-rotzooi2

Het allerleukste vonden wij de Micro-groente proeverij. Je kan bij de kassa gratis kaartjes krijgen om hieraan deel te nemen. Een aantal keren per dag wordt deze activiteit gehouden. Je wordt hiervoor opgehaald bij een verzamelpunt. Je gaat met z’n allen 8 soorten “cress” proeven. Dat zijn kiemgroente. Ze smaken allemaal anders dan je denkt. De smaken komen overeen met 8 soorten producten/dingen.
Op een hele leuke wijze proef je de soorten cress en mag je raden waar het naar smaakt. Zo is er zelfs een cresssoort die aan elektriciteit doet denken!

museum-boerhaave-cress

Deze activiteit was echt geweldig! Het wordt op een hele leuke wijze gedaan en het is ook echt heel leuk voor kinderen. Mijn zoontjes van 5 en 7 jaar deden hier heel leuk aan mee, maar ik zag zelfs een meisje van 4 jaar hier helemaal van genieten. Ook oudere kinderen van 11 jaar zag ik hier leuk aan meedoen.

Als je uitgekeken ben kan je altijd nog met de kinderen gaan spelen in de binnentuin. Je kan lekker op een terrasje zitten terwijl de kinderen water pompen, bootjes lossen en de sluizen bedienen. Kinderen spelen met de principes uit de wetenschap en techniek.

museum-Boerhaave-2 museum-Boerhaave-1

Mijn tips aan jou:

  • Heeft je kind een VakantiePas van Leiden en omgeving? Knip de bon uit en geniet van flinke korting. Prijs voor kinderen: €1,00 i.p.v. €4,50. Prijs voor volwassenen: €4,75 i.p.v. €9.50.
  • Met een museumjaarkaart kan je gratis naar binnen. Een museumjaarkaart kost € 54,95 voor volwassenen en € 27,50 voor jongeren t/m 18 jaar.
  • Ontvang 50% korting voor Museum Boerhaave.

Helemaal klaar? Geniet dan met je kinderen van een heerlijk ijsje bij Soetenso. Deze ijsjes zijn echt ontzettend lekker! Er wordt geen gebruik gemaakt van smaakversterkers of andere kunstmatige toevoegingen.

soetenso

Adres:

Kort Galgewater 1 (hoek Morsstraat)
2312 BR Leiden.

Leave a reply