You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Museum Boerhaave

Museum Boerhaave

Inhoud:
Locatie: Zuid-Holland – Leiden
Wat is Museum Boerhaave?
Waarom is Museum Boerhaave leuk voor kinderen?
Wat is er te doen in Museum Boerhaave?
Handig om te weten.
Tips.

Wat is Museum Boerhaave?

Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en van de geneeskunde. Denk daarbij aan de microscopen van Antoni van Leeuwenhoek en de uitvindingen van Christiaan Huygens, zoals de eerste slingerklok.

Waarom is Museum Boerhaave leuk voor kinderen?

Er zijn speciale tentoonstellingen gericht op kinderen en er is een geweldig waterspeelpark in de open lucht. Heerlijk voor op een zomerse dag! De kindertentoonstellingen zijn boordevol leuke en speelse activiteiten. Kinderen kunnen veel DOEN in het museum.

Wat is er te doen in Museum Boerhaave?

Speciaal voor kinderen is er Schateiland en zijn er regelmatig leuke kinderworkshops.
Bij schateiland is een zaaltje speciaal voor kinderen ingericht. Kinderen kunnen zich indenken dat ze ontdekkingsreizigers zijn.

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen in een wetenschappelijke speeltuin spelen. De speeltuin is in de buitenlucht in een binnenplaats. Kinderen kunnen o.a. een polder droogmalen, bootjes lossen in de haven en een weerstation bedienen.
Al spelende maken kinderen kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.

museum-Boerhaave-1 museum-Boerhaave-2

Handig om te weten

  • Het museum is vernoemd naar Herman Boerhaave, een Nederlands arts, anatoom, botanicus, scheikundige, humanist en onderzoeker.
  • Een verjaardagspartijtje kost € 7,50 per kind/begeleidende volwassenen.
  • De bibliotheek & kenniscentrum zijn toegankelijk voor iedereen die informatie zoekt over boeken, prenten en voorwerpen op het gebied van de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde.
    Je kan je bezoek melden bij de entree. Je kan werken na 1900 (kosteloos) lenen (met legitimatie bewijs). Boeken vóór 1900, handboeken, separaten en tijdschriften kunnen op de leeszaal worden ingezien.
  • Het museum is wekelijks geopend van dinsdag tot en met zondag. In alle schoolvakanties is het museum op maandag geopend.

Tips.

  • Met een museumjaarkaart kan je gratis naar binnen. Een kaart kost € 54,95 voor volwassenen en € 27,50 voor jongeren t/m 18 jaar. Wij vinden dit enorm prettig want wij bezoeken graag musea met de kinderen, maar we blijven er altijd maar 1 hooguit 2 uurtjes. Met een museumjaarkaart kunnen we gratis naar binnen, een onderdeel bekijken en dan weer weggaan. Op een ander moment kunnen we weer langskomen en een ander deel van het museum bekijken.

Leave a reply