You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Locatie: Hellendoorn – Overijssel

Wat is Avonturenpark Hellendoorn?

Het gaat om een pretpark voor de hele familie. Het pretpark is overzichtelijk, de afstanden tussen de attracties zijn klein en de wachttijden zijn ook best prettig.

Waarom is Avonturenpark Hellendoorn leuk voor kinderen?

Er zijn verschillende attracties voor verschillende leeftijden. Voor hele jonge kinderen heb je Dreumesland. Dit is een gebied voor kinderen met attracties waarbij een maximale lengte van 120 cm wordt aangegeven.
Je kan je hier prima met de kleintjes vermaken terwijl de wat oudere kinderen zelf in de “grotere” attracties gaan.

Hellendoorn-1 Hellendoorn-2
Dreumesland is nu uitgebreid met de Berenboom. Parkmascotte Baba en zijn vrouw Bella mogen nu in de Berenboom komen wonen. Hier zullen ze ook kinderen ontmoeten en met ze op de foto gaan.
In het filmpje hieronder laat ik je Baba en Bella bij hun Berenboom zien. Ik geef je ook een indruk van Dreumesland en ik laat je enkele attracties van de rest van het park zien.

Wat is er te doen in Avonturenpark Hellendoorn

Met de allerkleinsten kan je lekker naar Dreumesland gaan. Dit gebied is klein, overzichtelijk en mooi afgesloten van de “grote” attracties. Je kan hier even lekker op een bankje gaat zitten terwijl je kind 5x in de trucks gaat rijden of heerlijk gaat varen in een zwaan, enz. Kinderen kunnen alles zelfstandig doen terwijl je vanaf het bankje naar ze kijkt en naar ze zwaait.
In totaal vind je in Avonturenpark hellendoorn 9 hele leuke attracties voor hele jonge kinderen.

Ik ben in april 2016 met mijn twee jongens van 6 en 8 jaar naar dit park gegaan en we hebben een vriendje van 8 jaar meegenomen. Ze hebben zich geweldig vermaakt. Ze konden alle drie overal in! De twee jongens konden overal samen in en ook de jongste had geluk. Hij was net 121 cm en ook hij mocht in alle attracties. In de meeste attracties kon hij samen met de twee oudere jongens. Zelfs in de Tornado konden mijn man en ik lekker samen op een bankje zitten terwijl de drie jongens twee keer achter elkaar een geweldige rit konden maken. Dit vond ik dan ook het fijne van het park. mijn man en ik houden helemaal niet van achtbanen en normaal moet één van ons (*ahum* mijn man *ahum*) zich opofferen om er met de jongens in te gaan. Hier konden we zo nu en dan een achtbaanrit overslaan en even op een bankje zitten terwijl de jongens zichzelf prima konden vermaken in zo’n rit.
Het was ook enorm rustig in april en in veel attracties konden we een tweede of zelfs derde keer achter elkaar gaan.

Oudere kinderen zouden zich hier ook prima kunnen vermaken. Zijn kunnen zelfs helemaal zelfstandig door het park wandelen. Je spreekt dan gewoon een plek af waar ze je kunnen vinden.

Er is ook een deel met allerlei waterglijbanen. Je kan er niet zwemmen, want de glijbanen hebben uitglijbakken. Zelf zijn we er nog niet geweest dus ik kan je er niet zoveel over vertellen.

Handig om te weten

  • Bij alle attracties staat vanaf welke lengte kinderen zelfstandig erin mogen, wanneer ze onder begeleiding moeten of wanneer ze er niet in mogen. Ook kan je jouw kind er gelijk meten.

Hellendoorn-3

  • Er zijn veel plekjes waar je lekker kan eten aan picknickbankjes. Wel staan deze aan één kant van het park.
  • Er is ook een theater met een leuke voorstelling. Kijk vooraf even hoe laat de voorstelling begint.

 

 

Leave a reply