You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Disneyland Parijs – uitstapjes – op stap met kinderen

Disneyland Parijs – uitstapjes – op stap met kinderen

Wij zijn eind april 2016 met het gezin naar Disneyland Parijs gegaan.
Ik las vooraf in de Telegraaf dat je dit jaar beter niet naar Disneyland Parijs kan gaan omdat er veel attracties gesloten zijn. Toen ik het las dacht ik al dat dit wel overdreven zou zijn en nu ik er zelf geweest ben kan ik je vertellen dat je helemaal niet zoveel last hebt van de gesloten attracties. Ze hebben het zelfs heel mooi opgelost met mooie sfeervolle steigers.
Verder ben ik heel blij dat we nu zijn geweest, want we kregen flink veel korting op toegang en verblijf en daarnaast was al het eten in de prijs inbegrepen.
Naast ontbijt kregen we de tussendoortjes voor twee dagen en het avondeten was ook gratis. We kregen vouchers waarbij we konden kiezen waar we die in zouden leveren. Natuurlijk hebben we de beste restaurants uitgekozen. We hebben nog nooit zo lekker gegeten in Disneyland Parijs. Ik vind het eten van de goedkopere restaurants altijd enorm vettig en het valt zwaar op de maag.

Wil je ook zien hoeveel korting jij kan krijgen bij het boeken van toegang en verblijf? Klik op de banner hieronder voor de actuele korting.

Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken

Disneyland Park is het grootste park. In het midden van het park staat het kasteel van Doornroosje.

disneyKasteel
Het Walt Disney Studios Park gaat over de film en showbusiness.
Daarnaast zijn er veel winkels en zeven hotels.

Wat is er te doen in Disneyland Paris?

Voor jonge kinderen zijn er naast de attracties ook nog de Disney figuren. Ook hier kunnen de wachtrijen al erg lang zijn. 45 minuten wachten om met Mickey op de foto te kunnen is echt geen uitzondering!
Op de plattegrond kan je zien waar de Disney figuren zullen zijn en in het programma staat hoe laat ze er zullen zijn.
Omdat sommige attracties gesloten zijn kom je nu in 2016 veel meer Disney figuren tegen dan normaal. Dit is vooral voor ouders met jonge kinderen heel erg fijn. De wachtrijen zijn korter dan normaal en je kind kan nu in 1 dag met veel meer figuren kennis maken dan anders.

Wil je meer over de attracties lezen? In dit artikel beschrijf ik de verschillende attracties in Disneyland Parijs.

Om je een indruk te geven laat ik je hieronder een korte film zien van mijn aankomstdag in Disneyland Parijs.

Plan je bezoek

Omdat er veel te zien en te doen is in Disneyland Parijs raad ik je aan om vooraf goed je dagen te plannen. Wat wil je absoluut zien en doen en wanneer kan je dat het beste doen?
Op de eerste dag maakt het ons niet zo heel veel uit welke attracties we doen. Wel vinden we het belangrijk dat we in attracties gaan met minimale wachtrijen. We hebben al heel lang in de auto gezeten en de kinderen zijn dan al zo zoet geweest in de auto. We willen ze niet opzadelen met lange wachtrijen.
In bovenstaande filmpje laat ik je enkele leuke attracties zien die leuk zijn met jonge kinderen na zo’n lange autorit. Ook Pirates of the Caribbean is leuk om te doen en je hoeft er bijna nooit te wachten. Wel kan het spannend zijn voor hele jonge kinderen. Je gaat met z’n allen in een boot waarin vier mensen op één bank kunnen zitten. Je vaart in het donker en je ziet o.a. skeletten en piraten. Er is één moment waarop je hard naar beneden vaart. Je voelt je maag dan wel eventjes, maar we doen deze rit al sinds onze kindjes hele kleine ukkies waren. Gewoon van te voren vertellen wat er gaat komen zodat ze er rustig van kunnen genieten zonder spanning. In Fantasyland voorbij “It’s a small world” heb je ook een leuk treintje en een rondvaart die ik je zeker kan aanraden. Ook hier vallen de rijen enorm mee.
Overdag, ‘s middags en ‘s avonds sla ik sommige attracties over die tijdens de magische uren open zijn. Als je in één van de Disney hotels verblijft krijg je een speciale pas waarmee je tussen 08:00 uur en 10.00 uur alvast in het park mag. De meeste attracties zijn nog gesloten en deze gebieden zijn dan afgezet, maar je mag wel naar Discoveryland en Fantasyland gaan. Het park is tijdens deze twee uren gesloten voor andere bezoekers, dus alleen de hotelgasten zijn dan in het park. Tijdens deze twee uren zijn er bijna geen wachttijden en als je moet wachten bij een attractie dan zal het wel 5 tot 10 minuten zijn.
In onderstaande filmpje laat ik je zien welke attracties je kan bezoeken tijdens de magische uren. Ik vind het zonde om tijdens andere momenten in een rij te gaan wachten voor deze attracties.

Veel attracties gesloten in 2016?

Ik las in de Telegraaf dat je dit jaar niet naar Disneyland Parijs moet gaan. Veel attracties zouden gesloten zijn en het park zou er lelijk uitzien met alle steigers.
Ik vind het artikel enorm overdreven. We hebben de gesloten attracties niet echt gemist. Er waren genoeg andere dingen te zien en te doen.
Ik vond dat ze de steigers heel mooi hebben vormgegeven. Ze hebben de steigers toch geprobeerd aan te passen aan de stijl van het park.

Disneyland-parijs-steigers-1
Als je dan bedenkt dat je dit jaar heel veel korting krijgt op toegang en verblijf. Je het ontbijt, tussendoortje en avondeten gratis krijgt, dan vind ik het een mooie deal!
Ik ben heel blij dat ze zoveel verbouwen en repareren, want ik vond wel dat er veel attracties waren met technische storingen!
Op dag 1 zaten we net in de vliegende tapijten toen er omgeroepen werd dat we er weer uit moesten, omdat er een storing was. Later toen we naar Casey jr. gingen bleek deze net dicht te zijn gegaan wegens een technische storing.
Bij dag 2 waren we aan het einde van de magische uren richting “The haunted mansion” gegaan. Omdat het park alleen open was voor hotelgasten konden we binnen vast wachten en konden we dus gelijk de attractie in terwijl anderen nog voor de grote poorten stonden te wachtten. We dachten heel slim te zijn. Op zich waren we dat ook, ware het niet dat er een technische storing was en dat we pas na een half uur “The haunted mansion” in konden. De rij achter ons was wel enorm lang. We zagen het einde niet, dus op zich hadden we toch nog veel tijd bespaard, maar dit was niet de enige storing.
Toen we bij de Tram tours aan het wachten waren, vertelde een echtpaar ons dat ze met hun dochtertje wel anderhalf uur hadden gewacht bij Ratatouille en dat deze attractie voor hun neus sloot wegens een technische storing en dat ze dus al die tijd voor NIETS hadden gewacht. Dat vond ik echt heel erg. Wij gaan toch al niet in een attractie met zo’n lange wachttijd, maar om dan niets aan het einde van de rij te hebben, vind ik echt heel erg!
Later kwamen we ze tegen toen we bij “Crush’s coaster” waren en ja hoor! Weer een techniche storing. Toen we in de rij gingen zagen we 50 minuten als wachttijd staan en uiteindelijk hadden we wel anderhalf uur gewacht. De informatie die we kregen was enorm slecht. Het was niet te verstaan. Zelfs de Franse mensen zeiden tegen ons dat zij de Franse informatie ook niet konden verstaan. Ik vond het enorm zielig voor het echtpaar. Het moet echt rot gevoeld hebben voor ze om op deze wijze 2 uur weg te gooien. En dat met een klein kind erbij!
Dan ben ik wel blij dat ze nu de boel goed verbouwen en aanpakken, want ik heb nog nooit zoveel mankementen meegemaakt in de twee parken. Ook op de derde dag was het weer raak, maar aangezien we niks wilden doen met lange wachttijden was het niet zo vervelend voor ons.

Verder is er op het ogenblik veel controle. Voordat je het hotel in mag worden je tassen gecontroleerd. Bij de deur moet je door een metaaldetector en moet je jouw jas openen ter controle.
Als je vanuit je hotel via de Village loopt moet je ook weer door een controle. Hier gebeurt precies hetzelfde. Voordat je het park in kan kom je bij een derde controle.
Leg dit vooraf uit aan je kinderen. Vertel ze dat ze hun jas open moeten doen en dat iemand even naar ze kijkt. De controleurs zijn wel heel vriendelijk tegen de kinderen. Ze stellen kinderen heel goed op hun gemak en nemen zelfs de tijd om grapjes te maken met kinderen (als het niet zo druk is) om de situatie te verlichten.

Al met al. Mijn advies is:

  • Een bezoekje aan Disneyland Parijs in 2016 is zeker de moeite waard!
  • Vergeet niet om te boeken met een mooie korting!
  • Zoek de beste restaurants uit met de vouchers die je krijgt.
  • Wil je naar Mickey’s diner? Reserveer dan minstens een week van te voren. Het zit daar heel snel VOL!
  • Wees op je hoede voor technische storingen. Kan je lange wachtrijen vermijden? Doet dat dan zeker want als je na een uur wachten weer de rij uit moet dan is dat geen pretje!
  • Lange wachtrijen? Kijk dan of er een Fast Pass ticket te halen is.
  • Kan je naar het park lopen met alleen een handtas, dan raad ik je dat zeker aan. Je kan sneller langs de controles en je hoeft daar dan niet in de rij te wachten voordat je jouw rugtas moet laten controleren. Houd er wel rekening mee dat ze in je handtas zouden willen kijken.

Leave a reply