You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kasper Klungels – De ijzermobiel

Kasper Klungels – De ijzermobiel

Doelgroep: vanaf 8 jaar.
Titel: Kasper Klungels
Schrijver: Angie Lake
Illustrator:
 Creative Books – Suruchi Sati &Shanith MM
Uitgeverij: Bakermat
ISBN: 9789059241671

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om deel 1 van een kinderboekenserie in de categorie graphic novels voor kinderen.
Het boek bestaat uit 239 bladzijden, maar er zijn heel veel plaatjes en de letters zijn ook best groot. Je kan het boek dus binnen een paar uur uitlezen.
De tekst is in één kleur gedrukt. Sommige woorden zijn groter gedrukt om het meer nadruk te geven in het verhaal. Andere woorden zijn zelfs heel tof gedrukt om het extra uit te laten springen.
Wel gebeurt dit altijd op logische plekken in het verhaal en de wijze waarop het gedrukt is geeft ook altijd extra kracht aan de tekst en wat er op dat moment overgebracht moet worden. Als het bijvoorbeeld gaat over het oppakken van uitgespuwde kauwgom en in het verhaal staat dat het WALGELIJK is, dan zie je dat ook terug in het woord (zie plaatje hieronder).

Kasper-Klungels---De-ijzermobiel-1
llustraties: © 2016 Bakermat Uitgeverij, uit Kasper Klungels van Angie Lake.

Het verhaal gaat over Kasper Klungel. Hij wil later uitvinder worden en is al druk bezig om van alles uit te vinden en te experimenteren. Jammer genoeg maakt hij niet zoveel vorderingen. Dat komt vooral omdat hij iedere dag naar school moet. Wie heeft school nou uitgevonden! Wie bedenkt nou zoiets?

Samen met zijn assistent Lukas Katastrof doet hij zijn uitvinderswerk en schoolwerk.
Iedere dag neemt Kasper zijn uitvindersset mee en houdt hij zijn ogen open voor coole spullen zoals veren, pennendopjes, yoghurtpotjes, enz. Zo komt hij aan zijn materiaal voor zijn uitvindingen.
Zijn moeder vindt al die experimenten en uitvindingen maar niets. Ze wil liever dat hij nou eindelijk eens een 9 of een 10 haalt voor wiskunde!
Gelukkig kan hij altijd rekenen op hulp van zijn vader. Niet als het gaat om de besluiten die zijn moeder neemt, maar zijn vader helpt hem in zijn labo.
Dan draait de nieuwe IJzerkop film in de bioscoop. Hij mag er alleen heen van zijn moeder als hij een 10 haalt voor wiskunde en laat er nu net een zwaartekracht experiment op school zijn waar een 10 mee te verdienen valt. Daarvoor hoeft hij alleen maar iets te maken waarin hij eieren kan stoppen die heel blijven wanneer hij ze van het dak af gooit!
Hoe goed is Kasper eigenlijk in het experimenteren en uitvinden? Gelukkig weet zijn vader raad. Ze gooien eieren uit hun boomhut en bekogelen de auto van zijn moeder. Superhond, de kikker maakt de aantekingen.

Kasper-Klungels---De-ijzermobiel-3
llustraties: © 2016 Bakermat Uitgeverij, uit Kasper Klungels van Angie Lake.

Oef! Succes Kasper!
Wanneer er later een zeepkistenwedstrijd aangekondigt wordt waarbij er vier tickets te winnen zijn voor het pretpark IJzerland (van zijn favoriete superheld IJzerkop) kan hij gelukkig weer op zijn vader rekenen.
Die weet vast wel waar hij mee bezig is. Toch???

Kasper-Klungels---De-ijzermobiel-4
llustraties: © 2016 Bakermat Uitgeverij, uit Kasper Klungels van Angie Lake.

Mijn mening

Heel leuk boek. Het boek bevordert vooral leesplezier. Het staat boordenvol gekke situaties die natuurlijk nergens op slaan, maar wel enorm leuk zijn voor kinderen om te lezen.
Een superheld wiens geheime kracht het laten van boeren en scheten is, een vader die als specialiteit het brouwen van drankjes is om de kracht van gas te testen.
Het boek is erg grappig.

Kasper-Klungels---De-ijzermobiel-2
llustraties: © 2016 Bakermat Uitgeverij, uit Kasper Klungels van Angie Lake.

Als je ziet dat jouw kind ineens je pennen opendraait om de veren eruit te halen, lees dan snel dit boek, zodat je weet wat je nog meer te wachten staat. Zo ging er bij mij een belletje rinkelen toen ik zag dat mijn zoontje ineens een doos in zijn jaszak probeerde te proppen om daar speciale uitvindersspullen in te stoppen. Ik vond het vreemd, maar snapte niet goed waar dat vandaan kwam.
Toen hij ‘s middag thuiskwam en veren (van pennen) in zijn doosje had begon ik het een beetje te snappen. Hij had al iets vertelt over Kasper en het sparen van springveren.
Toen ik snel het boek ging lezen en las dat Kasper ook uitgespuwde kauwgom verzamelde was ik erg blij dat mijn zoontje me zei dat hij dat wel te vies vond om het op te rapen.
“Phew” gelukkig maar!

Ik kan je dit boek van harte aanraden. Zelfs kinderen die echt niet van lezen houden zullen wel van dit boek genieten. Je zal (net als ik) versteld staan als je ziet dat je kind gelijk naar dit boek grijpt wanneer het ‘s morgens opstaat.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply