You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Prentenboek Rumme Rups ondersteunt jonge kinderen bij omgaan met groei en verandering

Prentenboek Rumme Rups ondersteunt jonge kinderen bij omgaan met groei en verandering

 

Kinderboeken

Laatst kreeg ik een persbericht van het prentenboek Rumme Rups binnen.
De schrijfster van het boek is een kinderpsychologe.

Het boek gaat over omgaan met veranderingen. Voor veel jonge kinderen is dit best lastig. Als er van hen wordt verwacht dat ze iets nieuws gaan ondernemen, vinden ze dat vaak een beetje eng. Ze zijn bang voor het onbekende dat gaat komen en denken soms dat het mis zal gaan. Liever houden ze het bij het oude en blijven ze ‘klein’. 
Het kleurrijke prentenboek ‘Rumme Rups’ kan ze hierbij helpen.

Het boek

Het boek gaat over een rupsje dat angstig is om uit te groeien tot vlinder. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn insectenvriendjes en krijgt hij heel wat tips om zijn angst te overwinnen. Hij ontwikkelt positieve gedachten. Hiermee gewapend, durft het rupsje de verandering aan. Zodra hij een vlinder wordt en alles nieuw is, leert hij dat leren met vallen en opstaan gaat. Uiteindelijk voelt hij zich zekerder en maakt hij veel plezier. Het boekje sluit nauw aan bij de belevingswereld van kinderen van drie tot en met zes jaar en is door de kleurrijke en levendige platen een lust voor het oog. Het verhaal is op rijm geschreven, wat maakt dat de ondersteunde zinnen gemakkelijk beklijven.

De schrijfster heeft aan het einde van het boek informatie voor ouders/verzorgers en leerkrachten opgenomen. Er staan voorbeeldvragen in om aan kinderen te stellen. Deze vragen zijn ook geschikt voor in een groepsgesprek. Ook worden er tips gegeven hoe om te gaan met een kind dat angstig is voor verandering en/of faalangst heeft.
Als laatste biedt het boek positieve zinnen die je helpen veranderingen te accepteren. 

Te koop vanaf 24 mei 2014

Rumme-rups-1 Rumme-rups-2

 

Alvast bestellen kan via: http://www.prachtboeken.nl/Rumme 

 

 

 

Leave a reply