You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Disneyland Parijs – uitstapjes – op stap met kinderen

Disneyland Parijs – uitstapjes – op stap met kinderen

Inhoud:

 • Wat is Disneyland Parijs?
 • Waarom is Disneyland Paris leuk voor kinderen?
 • Wat is er te doen in Disneyland Paris?
 • >Handig om te weten
 • Tips

Korting Disneyland Parijs

Klik op de banner hieronder voor de actuele korting.

 

 

 

 

 

 Wat is Disneyland Paris?

Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken, veel winkels en zeven hotels.
Disneyland Park is het grootste van de twee themaparken  en bestaat uit 5 themagebieden. Elk themagebied is in een eigen stijl vormgegeven en heeft dus een eigen sfeertje.
In het midden is het kasteel van Doornroosje.

Het Walt Disney Studios Park gaat over de film en showbusiness. Ook dit park is verdeeld in themagebieden.

Naast de parken staan zeven Disney hotels:

 • Disneyland Hotel (4 sterren)
 • Hotel New York (4 sterren)
 • Newport Bay Club (3 sterren)
 • Sequoia Lodge (3 sterren)
 • Hotel Cheyenne (2 sterren)
 • Hotel Santa Fé (2 sterren)
 • Davy Crockett Ranch (2 sterren)
Daarnaast kan je ook lekker eten, uitgaan en winkelen in  Disney Village

 

 

 

 

 

Waarom is Disneyland Paris leuk voor kinderen?

Een bezoek aan een pretpark is goed voor de sociale, emotionele, fysieke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. De relatie met de familieleden ( broertjes, zusjes en ouders) worden nog eens positief beïnvloed.
Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze sommige angsten overwinnen (in de achtbaan gaan).

Het park past in de belevingswereld van kinderen.

 

 

 

 

 

 

Wat is er te doen in Disneyland Paris?

Hieronder zal ik de attracties beschrijven die er zijn. Voor jonge kinderen zijn er naast de attracties ook nog de Disneyfiguren. Ook hier kunnen de wachtrijen al erg lang zijn. 45 minuten wachten om Met Winnie de Pooh op de foto te kunnen is echt geen uitzondering! Toch kunnen we dit niet overslaan met twee kleintjes van 2 en 4 jaar. Kijk goed op een plattegrond waar de Disneyfiguren zijn.

Ook zijn er parades te zien. In Het Walt Disney Studio is 1 parade te zien rond de middag (16.00 uur). In Disney Park zelf zijn er meerdere parades. Bij de ingang kan je een programma pakken waarop de tijden staan.

Zoals ik al eerder had vermeld, zijn er dus twee parken. Ik begin met het Disneyland Park. Omdat dit park het grootst is komen hier dan ook de meeste bezoekers op af.
Attracties in Fantasyland:

 • It’s a small world: Dit is een muzikaal ritje in een bootje. Je vaart langs poppen uit allerlei landen die zingen en dansen op het liedje “It’s a small world”. Mijn zoontjes van 2 en 4 vonden dit geweldig! Ze wilden dan ook wel 2 keer achter elkaar erin. Gelukkig was er toen niet zo’n lange wachttijd!  Filmpje
 • Peter Pan’s Vlucht: Je zit in een vliegend galjoen. Je vaart langs het avontuur van Peter Pan. Hier zijn we dit jaar niet in geweest. De wachtrij was te lang en ik kon me herinneren dat het ritje enorm kort was en ik er niet  lang voor in de rij zou willen staan. Filmpje
 • Alice’s Labyrint: Je loopt door het doolhof van Alice. Mijn zoontjes vonden dit erg leuk. Er zijn leuke dingetjes te zien terwijl je samen de weg zoekt. Ook het uitzicht bovenin de toren is wel de moeite waard.
 • Het kasteel van Doornroosje: Het ziet er wel prachtig uit. We zijn niet binnen wezen kijken.
 • De theekopjes van de gekke hoedenmaker: Gelukkig gaan de theekopjes niet al te snel. Mijn zoontjes wilden hier erg graag in, en ik was de pineut! Ze vonden het maar wat leuk! Filmpje
 • Dumbo de vliegende olifant: Steeds maar in rondjes door de lucht vliegen. Mijn zoontjes beleefden hier veel plezier aan. Vooral mijn oudste was helemaal in zijn sas, omdat hij de olifant heel hoog kon laten vliegen. Ik was vooral blij toen ik er weer uit kon. Ik was wel even draaierig!
 • De avonturen van Pinocchio: Hier waren we niet in geweest dit jaar. We slaan dit soort ritjes vaak over als de wachtrij te lang is.
 • Carrousel: Een draaimolen in riddersfeer. Mijn zoon van 4 wilde op het grootste paard! Na afloop wilde hij zijn paard gedag zeggen. Hij voelde zich een dappere ridder. Tot mijn verbazing wist hij zelfs wat het woord “dapper” betekende!
 • Casey Junior: De trein uit Dumbo. Het is een achtbaan voor de kleintjes, niet te wild maar een leuke kennismaking. Mijn zoontjes hadden erg veel zin om lekker in het treintje rijden. Het treintje zag er zeer vrolijk uit en het uitzicht waar we langs reden was ook enorm prachtig!
 • Een sprookjesboottocht: Je vaart rustig in een bootje langs de landschappen en miniatuur scènes uit de Disneyfilms. Mijn zoontjes keken hun ogen uit. Het was dan ook vooral leuk wanneer ze de scenes herkenden! Filmpje
 • Het kasteel van de draak: Hier zijn we jammer genoeg niet geweest. Nu ik de foto’s op het internet zie, vind ik het wel jammer.
Attracties in Discoveryland:
 • Buzz Lightyear: Dit is de lievelingsattractie van mijn zoontje van 4. Verleden jaar was dat ook al zo. Hier moet hij dan ook minstens 2 keer achter elkaar in! Je zit in een Star Cruiser en je rijdt langs (bewegende) schietschijven. Ik was verleden jaar al trots dat hij level 1 wist te behalen met zijn schoten. Dit jaar had hij zelfs level 3 gehaald! Ook mijn zoontje van 2 had dit jaar level 1. Hij wilde perse zelf zitten (dus niet op schoot), pakte zelf zijn blaster (laser gun) en vuurde wat af (hij kon niet gericht mikken). Na afloop borg hij zelf zijn blaster op. Wat een zelfstandigheid zeg! Nu thuis speelt mijn zoontje dat hij Buzz Lightyear is en dat hij Zerg gaat vangen. Filmpje
 • Space Mountain: Dit jaar hebben we dit maar overgeslagen. Ik kan zeggen dat ik er jaren geleden eens in heb gedurfd. Ik kan me herinneren de hele reis enorm bang te zijn geweest voor wat er zou komen en het alweer afgelopen was, zonder dat mijn angsten uitkwamen. Ik heb wel ergere ritten gehad in de Efteling! filmpje
 • Star Tours: Hmmm ik bedenk me nu ineens dat we dit zijn vergeten. De vorige keer gingen mijn man en ik hier alleen in, zonder de kinderen. Dit jaar hebben we niks zonder de kinderen gedaan. Achteraf zou mijn oudste van 4 dit wel leuk hebben gevonden. Je gaat in een space shuttle zitten en je maakt een vlucht in de stijl van Star Wars. Maak je riemen goed vast, want het wordt een onrustige vlucht!
 • Orbitron: Zelf een ruimtevaartschip omhoog of omlaag besturen terwijl je in rondjes vliegt. Aangezien mijn zoontje zo hoog mogelijk wil, was dit wel behoorlijk eng! Wat was ik blij dat we een riem om hadden! foto’s
 • Autopia: Dit jaar hadden we geen zin om de wachtrij te trotseren. Verleden jaar had mijn man er ruim een uur voor in de rij gestaan met mijn oudste zoon. Hij was toen 3 jaar. Hoewel hij het toen enorm geweldig vond, heeft hij er dit jaar niet om gevraagd en wie lieten het daarbij. Zelf de bochten in een auto besturen is dan ook wel erg leuk. Filmpje
 • Nautilus: Je kan hier de onderwaterwereld van Jules Verne bekijken.
 Attracties in Adventureland:
 • Indiana Jones: Heel hard rijden in een op hol geslagen mijnwagentje. Gelukkig zijn mijn zoontjes hier nog te klein voor. In de toekomst zal ik eraan moeten geloven, maar nu nog niet! foto’s
 • Pirates of te Caribbean: Ook hier moesten we 2x in van mijn zoontje. Lekker varen in een donkere grot langs allerlei piratentaferelen. “Vet cool man!” volgens de woorden van mijn zoontje. Er waren wel spannende momenten. De boot ging soms wel erg hard naar beneden. Een mini achtbaan dus! Foto’s
 • Piratenstrand: Even uitrusten en de jongetjes laten spelen. Gelukkig was het lekker weer en konden ze hier even al spelende tot rust komen.
 • Aladdin: Samen langs de miniatuurscènes van Aladdin lopen. Mijn zoontje vond het leuk om de situaties uit de film te herkennen. Ook de jongste van 2 vond het leuk om hier lekker rond te kijken. Hij praatte zijn broer zelfs na.
 • De Familie Robinson: Wandel door de kamers van de Familie Robinson.
 • Avonturen eiland: Dit hebben we overgeslagen. Hier zie je foto’s.
 • Het piratenschip van Kapitein Haak: Even het schip bezichtigen.

Attracties in frontierland:
 • Thunder Mountain: Oei weer een achtbaan in een mijntrein? Gelukkig kon ik tegen mijn zoontje zeggen dat hij te klein was! foto’s 
 • Phantom Manor: Het ziet er prachtig uit van buiten, maar ik had geen zin om iets zonder mijn jongetjes te doen, dus ik heb het maar (weer) overgeslagen. foto’s
 • Thunder Mesa Riverboat: Lekker varen in een ouderwetse stoomboot. Dat was wel even leuk. Mijn oudste had al veel zin om in een echte boot te varen. De jongste sliep heerlijk in de armen van mijn man. Had hij gelijk zijn rustmomentje! Deze attractie sprak enorm tot de verbeelding van mijn zoontje. We liepen samen in de boot rond en hij fantaseerde erop los! We gingen op schatten zoeken volgens hem en dan namen we schepjes mee om de schatten op te graven! foto’s
 • Legends of the Wild West: Dit heb ik dus niet meegekregen.
 • Pocahontas Indian Village: Vanaf de boot zag ik deze speelplaats. Het zag er zeer leuk uit, maar ik besloot dit over te slaan, omdat mijn jongste te klein zou zijn om hier te kunnen spelen, anders waren we er zeker geweest om even uit te rusten terwijl de kinderen zouden spelen.
 • Railroad: Een ritje met de stoomtrein terwijl je de landschappen bekijkt.
 • Rustle Roundup Shootin’ Gallery: Tegen betaling schieten.
Attracties in MainStreet USA:
 • Disney Railroad: Een ritje met de stoomtrein naar de themagebieden.
 • Paard en wagen: Rijden in een ouderwetse paardentram.
 • Discovery Arcade: Loop langs de schaalmodellen van de uitvindingen uit de 20e eeuw.
 • Main Street Vehicles: Lekker rijden in ouderwetse voertuigen foto’s
Dan nu het tweede park: Walt Disney Studios Park
Attracties in Toon Studio:
 • Toy Story Playland: Hier zijn o.a. drie attracties. Dit gebied zelf is enorm prachtig. Het speelgoed is erg groot, waardoor wij gekrompen lijken te zijn. Leuk om doorheen te wandelen. Mijn jongetjes vonden het erg leuk om met het reuzenspeelgoed  te spelen bij de T-rex uit de film Toy Story.
 • Parachute drop: Hier zou ik met mijn zoontje ingaan, maar gelukkig regende het erg hard. Phew, dat scheelde weer! Volgende keer zal ik eraan moeten geloven, want je moet 81 cm zijn om erin te mogen en mijn beide jongetjes zijn lang genoeg. filmpje
 • Slinky: Lijkt op een bobslee van de kermis.
 • RC Racer: Een supersnelle speelgoedauto. De attractie lijkt op het piratenschip wat heel hard heen en weer gaat.
 • Crush’s Coaster: Deze attractie is enorm populair. Hier moet je echt uren op wachten. Zelfs toen het hard regende was de rij geslonken tot 40 minuten. Toen wilde ik er heel graag in, maar mijn zoontje was net iets te klein. Erg jammer! Hij had het vast geweldig gevonden. De attractie is gebaseerd op de film Nemo. filmpje
 • Cars Race Rally: Dit ging nog best hard. Mijn twee kleintjes mochten voorin en mijn man en ik pasten net samen op de achterbank. Dit lijkt op een kermisattractie, maar dan in de stijl van de film Cars. filmpje
 • Animagique: Wat heerlijk om hier even uit te rusten. De show is prachtig en de kinderen kijken hun ogen uit. Mijn oudste zoon vond het heerlijk om alle filmfiguren te herkennen. Mijn man vertaalde alles voor hem. Mijn jongste zoon zat lekker rustig op schoot te genieten van alles wat hij zag.
 • Art of Disney Animation: Interessant om de animatietechnieken te zien. foto’s
 • Vliegend tapijt: Dit lijkt ook op een kermisattractie. foto’s
Attracties in Backlot:
 • Armageddon: In een ruimteschip geniet je van de special effects. Dit hebben we dit jaar maar weer overgeslagen. Het zou te indrukwekkend zijn voor onze kleintjes. Wel is het echt leuk om even zonder de kleintjes te doen. foto’s
 • Auto/motor stuntshow: echt een aanrader! We zijn er twee keer geweest! Mijn beide jongetjes genoten hier volop van. Lekker een uur zitten en gewoonweg genieten van alle stunts. Erg spectaculair.
 • Aerosmith Roller Coaster: Hier zijn we nog nooit in geweest. Ik ben niet zo dol op achtbanen. filmpje

Attracties in Production Courtyard:

 • Stitch Live: Mijn jongste zoon kreeg verleden jaar een Stitch knuffel. Ze zijn onafscheidelijk. Iedere avond gaat Stich mee naar bed en iedere ochtend komt Stitch mee uit bed. Hij heeft Stitch nu ook 4 dagen lang in de parken meegesleept. Nu zag hij Sticht in een leuk interactief filmpje. De kinderen mogen nu lekker helemaal vooraan zitten. Sommige kinderen worden zelfs uitgekozen om met Stitch te praten. Erg leuk! Ze moeten wel Engels of Frans praten als ze vooraan willen zitten om het meeste mee te krijgen.
 • The Twilight Zone Tower of  Terror: Een val van 13 verdiepingen? Nee dank je ik pas! filmpje
 • Playhouse Disney Live: Hier zijn we nog niet heen geweest.
 • Cinemagique: Ooh wat was het heerlijk om hier even uit te rusten! Lekker rustig zitten. De jongste van twee kon even op mijn schoot in slaap vallen. De oudste van 4 kreeg weer de vertaling van mijn man terwijl hij enorm genoot van de film die echt tot leven kwam. De interactie tussen het podium en de film is enorm indrukwekkend.
 • Studio Tram Tour: Weer een aanrader! Spannende tramrit. Erg leuk! Je kijkt je ogen uit en je zit er zelfs middenin. foto’s

Handig om te weten

 •  We zijn 4 dagen in Disneyland Paris geweest en nog zijn we niet overal in geweest. Bekijk van te voren welke attracties er zijn en maak een goede planning. Wil je de parades zien, dan moet je de tijd goed in de gaten houden.
 • Het eten en drinken in de parken en erbuiten in de Disney Village zijn erg duur. €4 euro voor een flesje drinken is zeer normaal. Een banaan kost al 1 euro! De goedkoopste broodjeszaak die we tegenkwamen was €5,50 per belegde brood. Wij waren minimaal €100 euro per dag kwijt aan eten en drinken voor 3 volwassenen en 2 kinderen en we deden het al zo goedkoop mogelijk!
 • Als je maar 1 dag gaat zul je moeten kiezen welke park je in gaat. In Dinsey Park heb je veel meer attracties, maar de wachtrijen zijn dan ook wel langer. In Walt Disney Studios zijn er veel attracties waarin heel veel mensen tegelijk kunnen gaan, waardoor je misschien meer zult zien. Denk aan de stuntshow, Animagique, Cinemagique en Stitch live. Er kunnen honderden mensen tegelijk zo’n show zien.
 • Als je in een Disney hotel verblijft, krijg je een extra pas waarmee je ‘s morgens al om 08.00 uur in het park mag, terwijl het park nog gesloten is voor andere bezoekers. Je krijgt dan 2 extra uren in sommige delen van het park. Alleen Fantasyland en Discoveryland is dan open. Niet alle attracties zijn dan open, maar juist de attracties voor de kinderen zijn dan toegankelijk. De wachtrijen zijn enorm kort, vaak is het zelfs een kwestie van doorlopen. Dit vind ik enorm handig. Zo doen we in twee uurtjes al meer attracties dan voor de rest van de dag!
 • In de Disneyhotels komen er dagelijk 2 Disneyfiguren. De wachtrijen zijn hier korter dan in het park. Soms zijn er zelfs geen wachtrijen (afhakelijk van je hoe druk het hotel wordt bezocht) en dan krijgt je kind extra veel tijd en aandacht van zo’n Disneyfiguur. Echt een aanrader dus!

Tips

 • Bekijk van te voren de Disney films. Het is echt veel leuker voor kleine kinderen als ze de figuren en de scènes herkennen van de films!
 • Neem zelf eten en drinken mee, dat scheelt heel veel geld. Voor de volgende keer gaan we een grote koelbox kopen en nemen we zo onze eigen eten mee. Daarmee zullen we honderden euro’s besparen. Met dat geld kunnen we wel naar het Disney hotel zelf! Dan hoeven we ook niet steeds zo lang heen en weer te lopen. Denk ook aan fruit! Er is niet veel fruit te krijgen en het fruit dat er is, vind ik erg duur. €1 euro voor een banaan!
 • Tijdens de parades zijn de wachtrijen van de attracties korter. Hoe graag wil je een parade zien? Ga je meerdere dagen? Bekijk dan de parades op de eerste dag en geniet de volgende dag(en) van de drukke attracties tijdens de parades.
 • 2013: Inmiddels zijn we weer geweest en we zijn inderdaad naar het Disney hotel zelf gegaan (zie tips hierboven). We zijn nog nooit zo goedkoop uit geweest! We hebben maaltijdsalades meegenomen voor de avonden. Wat blijkt: Je hoeft niet te reserveren hoe laat je gaat ontbijten. Tussen 7.30 uur en 10.30 mag je er komen ontbijten met je hotelpas. Zo gingen we er ‘s morgens om 7.30 uur eten. Om 08.00 mochten we vast het park in om te genieten zonder lange rijen (1 deel van het park). Daarna gingen we weer terug naar het hotel (3 minuten lopen) en gingen we weer verder ontbijten. We hadden steeds zoveel gegeten, dat we niet eens meer trek hadden in lunch. ‘s Avonds gingen we dan weer terug naar het hotel om onze maaltijdsalades te eten. Onze kinderen aten liever noedelsoep (we hadden een waterkoker bij ons). Zo spaarden we minimaal 120 euro per dag uit! Ook liepen we niet meer langs de village en kwamen we niet steeds in de verleiding om leuke spulletjes te kopen. Zo spaarden we nog meer uit!

 

13 Responses to Disneyland Parijs – uitstapjes – op stap met kinderen

 1. Wel een beetje een Hollandse review met de beschrijving hoeveel geld er telkens wordt uitgespaard. Weer terug naar het hotel om ‘verder te ontbijten’? VERSCHRIKKELIJK.
  Als je naar Disneyland Parijs gaat, weet je dat je geld uit geeft. Als je echt geld wil besparen, moet je helemaal niet gaan.

 2. Ik vind dat van het ontbijt wel een goede tip…. Je betaalt genoeg om in het disneyhotel te overnachten, dus waarom niet optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die ze bieden….
  Sommige mensen sparen er lang voor om met de kinderen naar disney te kunnen gaan…. Waarom zou je het dan nog duurder maken als dat niet nodig is….
  Bedankt voor de tips. Nog een paar weken en dan gaan wij ook. Ook naar het disneyhotel 😉 dus wie weet gaan wij ook wel 2 keer aan het ontbijt 😉

 3. pfff wij vertrekken ook volgende week naar Disneyland, maar echt volop plannen van 2 x gaan ontbijten om dan niet te moeten lunchten, en dan ‘s avonds rond de waterkoker een noedelsoep opwarmen, ja dan blijf ik liever thuis hoor

 4. Hoi Juf Sanne,
  Mag je wel eten meenemen naar het park. Heb gehoord dat je rugzak wordt gecontroleerd Is dat zo?
  Hoor het graag van je we vertrekken volgende week voor 3 dagen.
  Caroliene

 5. Bedankt voor de tips, wij hebben er veel aan gehad. Volgende keer naast de noedelsoep en waterkoker ook maaltijdsalades mee. Niet alleen voor de kosten, maar gezond eten is lastig te krijgen en 30 minuten in de rij staan voor een maaltijd is wel lang. Bovendien wil je je tijd aan de attracties besteden(waar je ook in de rij staat) We hebben wel op het park geluncht, leukste was bij lucky luck in Fronteer land, was sfeervol en niet zo lang buiten in de rij staan tot we naar binnen mochten. S,avonds noedelsoep op de kamer terwijl we redelijk uitgeput waren.

 6. Officieel moet iedereen natuurlijk een paspoort kunnen laten zien, maar we zijn nog nooit gecontroleerd. Ook hebben ze er nog nooit om gevraagd bij het inchecken.

 7. Zijn er iets van karretjes te huur voor kinderen zodat ik voor mijn zoontje van 3 geen buggy hoef mee te nemen? Verder erg bedankt voor de tips!

Leave a reply