You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Teylers museum

Teylers museum

Inhoud:
Locatie: Haarlem – Noord-Holland

Wat is Teylers museum?

Het museum is vernoemd naar Pieter Teyler van der Hulst. Hij had veel belangstelling voor kunst en wetenschap.
In dit museum zie je voorwerpen van kunst en wetenschap.
Toen het museum werd opgericht waren de boeken in het museum voor de studie, de natuurkundige instrumenten waren bedoeld om demonstraties mee te geven. De fossielen en mineralen waren voor de openbare lessen.

Waarom is Teylers museum  leuk voor kinderen?

Er zijn hele leuke activiteiten voor kinderen waaronder:

Je krijgt de gratis speurtochten bij de entree. Als je alles hebt ingevuld krijg je aan het einde een cadeautje bij de balie. Wij hebben zelf de speurtocht gedaan voor jonge kinderen. Het was echt heel erg leuk en heel goed te doen voor onze jongste zoon van 5 jaar. Alleen al met deze speurtocht hebben mijn twee jongens zich lang en prima vermaakt in het museum. Na de speurtocht keken we nog wat rond in enkele zalen en daarna mochten ze allebei een haaientand uitkiezen. Dat vonden ze geweldig!

  • Op de zondagmiddag zijn er leuke familieworkshops voor iedereen vanaf 4 jaar.

Wat is er te doen in Teylers museum?

Het museum bestaat uit 12 zalen met een eigen collectie bestaande uit onder andere

  • fossielen
  • natuurkundige en scheikundige instrumenten
  • geheimen van de vroegere goochelaars en magiërs
  • mineralen
  • schilderijen

De plaatjes hieronder zijn afkomstig van de website van teylers museum.

Teylers-museum-2Teylers-museum-4  Teylers-museum-3

 Tips

  • Met een museumjaarkaart kan je gratis naar binnen. Een kaart kost € 54,95 voor volwassenen en € 27,50 voor jongeren t/m 18 jaar. Wij vinden dit enorm prettig want wij bezoeken graag musea met de kinderen, maar we blijven er altijd maar 1 hooguit 2 uurtjes. Met een museumjaarkaart kunnen we gratis naar binnen, een onderdeel bekijken en dan weer weggaan. Op een ander moment kunnen we weer langskomen en een ander deel van het museum bekijken.
  • De entreekaartjes van Teylers museum zijn heel erg mooi. Je kan er hele mooie luxe boekenleggers van maken. Hier laat ik je in een filmpje zien hoe je snel en gemakkelijk mooie boekenleggers kan maken.

Teylers-museum-boekenleggers

Leave a reply