You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Safaripark Beekse Bergen – uitstapjes – op stap met kinderen

Safaripark Beekse Bergen – uitstapjes – op stap met kinderen

Inhoud:

Wat is Safaripark Beekse Bergen?

Waarom is Safaripark Beekse Bergen leuk voor kinderen?

Wat is er te doen in Safaripark Beekse Bergen?

Handig om te weten

Tips

Een dierenpark waar je met de auto tussen de dieren kan rijden. Dat klinkt dus enorm spannend! Zo spannend dat mijn zoontje voor het eerst niet staat te springen om erheen te gaan. Sterker nog, hij wil er niet heen gaan. Hij ziet het al voor zich dat we tussen de leeuwen en tijgers door rijden met de auto. Ook het wandelen door het dierenpark ziet hij voor zich als iets wat bijzonder gevaarlijk is. Gelukkig hadden we snel door wat het probleem was. Natuurlijk hebben we hem uitgelegd, dat we niet tussen de leeuwen en tijgers door gaan rijden, maar dat zij veilig achter hekken zullen zijn en wij ze vanaf de hekken kunnen bekijken. Ook zullen we niet met onze eigen auto gaan (dat vinden wij stiekem ook eng), maar met een bus.

Wat is Safaripark Beekse Bergen?

Safaripark Beekse Bergen is een dierenpark waarbij je de dieren op verschillende manieren en van verschillende kanten kan bekijken. Je kan wandelend door het park gaan en zo de dieren bekijken, je kan met je eigen auto of met een safaribus langs de dieren en ook tussen de dieren rijden om ze van dichtbij te bekijken. Je kan ook met de boot.

Waarom is Safaripark Beekse Bergen leuk voor kinderen?

 • Er zijn veel speeltuintjes. Tijdens het wandelen kom je veel speelplekken tegen waar je kind even lekker zijn energie kwijt kan, terwijl jij de dieren rustig op je gemak kan bekijken en fotograferen.
 • Als je met de safaribus gaat, laat de ranger materialen van dieren zien tijdens het vertellen. Zo vond mijn zoontje het prachtig om het gewei van een hert aan te raken en op zijn hoofd te passen.

Wat is er te doen in Safaripark Beekse Bergen?

  • Wandelsafari: Je volgt de kilometerslange route langs de dieren. Onderweg kom je veel speelplekken tegen waar je kind even lekker kan spelen.

Het filmpje is eigendom van http://www.safaripark.nl

  • Autosafari: Met je eigen auto op avontuur. Je rijdt dan gewoon tussen de giraffen en de zebra’s (Let op de giraffen likken graag aan auto’s en kunnen met hun tanden de lak beschadigen). Erg bijzonder en ook spannend!

Het filmpje is eigendom van http://www.safaripark.nl

  • Bussafari: Een ranger bestuurt de bus en stopt steeds bij de dieren zodat je ze goed kan bekijken terwijl de ranger je van alles vertelt. Dit vond ik erg geweldig! De ranger kon erg leuk vertellen en ik heb zo veel bijgeleerd. Mijn zoontje genoot ervan om de dieren van dichtbij te bekijken en zelfs de materialen van dieren zoals hoorns, geweien en vacht vast te mogen houden. Dit hadden we dus niet willen missen! In de bus voor ons zaten wel zeer aantrekkelijke mensen, want ik zag dat de giraffen ze wel van zeer dichtbij kwamen bekijken.

Het filmpje is eigendom van http://www.safaripark.nl

  • Bootsafari: Bekijk de dieren vanaf de boot.

Het filmpje is eigendom van http://www.safaripark.nl

  • De roofvogelshow: Bekijk de roofvogels in actie en leer van alles over de vogels van de rangers.

Het filmpje is eigendom van http://www.safaripark.nl

  • Je krijgt bij de ingang een formulier met de actuele voedertijden. Leuk om de dieren zo te bekijken terwijl de ranger je meer vertelt.
  • Dan is er ook nog een Djambo Show. Mijn zoontjes vonden het erg leuk! Mijn jongste doet nog steeds na hoe de krokodil hapt. Drie meisjes en de olifant Djambo dansen leuk en enthousiast en maken de show erg leuk voor kinderen. Na de show mochten de kinderen een handtekening halen en met Djambo op de foto gaan. Mijn zoontje van 4 was zo trots op zijn handtekening!

Het filmpje is eigendom van http://www.safaripark.nl

Minpuntjes

 • Sommige toiletten waren enorm vies. Ze stonken enorm en er was niet altijd een wasbak. Ik vond het zielig wanneer mijn zoontje van ons naar de w.c. moest.

Handig om te weten

 • Openingstijden:
januari 10.00 – 16.00 uur
februari 10.00 – 16.30 uur
maart, april, mei en juni 10.00 – 17.00 uur
juli en augustus 10.00 – 18.00 uur
september, oktober 10.00 – 17.00 uur
november 10.00 – 16.30 uur
december 10.00 – 16.00 uur
 • Prijzen: Kinderen onder 3 jaar gratis; vanaf 3 jaar € 21,00 p.p.;
 • Parkeren kost € 7,00
 • Abonnementen: kind 0 t/m 2 jaar gratis; vanaf 3 jaar € 56,00 p.p. (bij automatische incasso!!) ; Familie-abonnement € 160,00(bij automatische incasso!!) Met een abonnement krijg je flinke korting op verschillende andere dieren- en attractieparken zoals Dierenrijk, Avonturenpark Hellendoorn, zwem- en schaatssensatie Sportiom en Plopsaland. Ook krijg je korting op souvenirs, vier je extra voordelig je kinderfeestje en mag je één keer gratis naar Vogelpark Avifauna.
 • Je betaalt alleen het entree. De autosafari, wandelsafari, bussafari en bootsafari zijn gratis.
 • Bij de gastenservice (entree) kan je bolderkarren, duwjeeps en rolstoelen huren. Je betaalt wel een borg van € 50,00 + huurprijs € 5,00. Rolstoelen zijn gratis.
 • Pinnen is mogelijk bij de gastenservice, Girafshop en het safarirestaurant

Tips

 • Als je de wandelsafari gaat doen, kan een duwjeep erg leuk zijn voor je kind! Jij moet de jeep duwen terwijl je kind stuurt. Mijn jongens vonden dit erg leuk. Trots reden ze rond in hun jeep. Let op: als je kind niet goed kan sturen, of als je kind er na een poosje geen zin meer in heeft, wordt het lopen met zo’n duwjeep enorm frustrerend!
 • De Djambo Show is een leuke afsluiting.

One Response to Safaripark Beekse Bergen – uitstapjes – op stap met kinderen

Leave a reply